Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri, Spor İlçe Müdürlüğünce öğretmenler arasında  düzenlen Muzaffer Kuzdan Voleybol Turnuvası sona erdi.

Afşin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Muzaffer Kuzdan Voleybol Turnuvasına ilçedeki 24 okulun katılımıyla gerçekleştirildi. Öğretmenler arasında kıran kırana geçen turnuvanın galibi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Heyecan dolu dakikalar yaşandığı turnuvanın final maçını Arıtaş Cuma Çelik Ortaokulu ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında oynandı. Rakibine set vermeyen Atatürk MTL maçı 3-0 kazanarak birincilik kupasını kaldırdı.

Öğretmenler arasında düzenlenen turnuva, elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen Muzaffer Kuzdan’ın adı verildi.

Turnuvanın final maçına katılan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, maçların başladığında Muzaffer Kuzdan’ın da aralarında olduğunu ve hayatını kaybetmesi sonucu büyük üzüntü yaşamasının ardından turnuvaya Muzaffer Kuzdan’ın isminin verildiğini belirtti.

Budan; “Biliyorsunuz ilçemizde yakın zamanda elim bir trafik kazası sonucu vefat eden öğretmenimiz Muzaffer Kuzdan vardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Muzaffer Kuzdan hocamızın anısına da bir voleybol turnuvası düzenlendi. Öğretmen, öğrenci ve idareci birlikteliği sağlanmış oldu hem güzel bir sosyal faaliyet oldu, bugünde final müsabakalarını yaptılar. 1. 2. ve 3. olan takımımıza ödüllerini verdik. İnşallah diğer branşlarda da İlçemizde bu tarz etkinlikler gerek İlçe Milli Eğitim gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz kanalıyla her zaman gerçekleşir.  Gençlerimizi hem spora özendirme hem de sportif ve sosyal faaliyetlere katkı anlamında hem de öğretmenlerimizin öğrencilerine örnek olması anlamında güzel bir hareket. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor dereceye giren takımlarımızı da tebrik ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Düzenlenen turnuvanın centilmenlik içerisinde geçtiğini ve heyecan dolu dakikaların yaşandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir turan, konuyla alakalı şunları kaydetti:

“İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu voleybol turnuvasını başarıyla tamamladık.

Bundan yaklaşık 1 ay önce bir trafik kazasında kaybettiğimiz değerli öğretmenimiz Muzaffer Kuzdan adına bir turnuva düzenledik. Turnuvaya yaklaşık 24 takım katıldı, turnuva boyunca öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz salonda güzel dakikalar yaşadılar. Biz bu turnuvayla gençlerimizi salona doldurduk. Özellikle uzak yerlerde ikamet eden öğretmen arkadaşlarımız salonlarda aileleriyle birlikte 1 ay boyunca maçlarımızı takip ettiler. Maçlarımız centilmenlik içerisinde geçti. Turnuva sonunda 1. Olan, 2. Olan ve 3. Olan takımlarımıza ve hakemlerimize ödüllerini verdik.  İnşallah İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önümüzdeki yıllarda da bu turnuvaları düzenleyerek geleneksel haline getireceğiz. Özellikle bu turnuvada bizlere 1 ay boyunca yardımcı olan, Beden eğitimi öğretmenlerimize ve hakemlerimize ben teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Turnuvanın final maçına Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin İlçe Milli Eğiti Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Asef Arslan, Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler,  öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Muzaffer Kuzdan Voleybol Turnuvası’nda birincilik kupasını Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, ikincilik kupasını Arıtaş Cuma Çelik Ortaokulu öğretmenleri, üçüncülük kupasını Kabaağaç Ortaokulu öğretmenleri kazanırken dördüncülük kupasının sahibi TEAŞ İstiklal Ortaokulu öğretmenleri oldu.

Editör: Haber Merkezi