Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, yönetimi ve üyeleri, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dulkadiroğlu Merkez İlçe Belediye Başkanı Necati Okay ile bir araya geldi.
Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Atıf Şirikçi, her alanda birlik beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Kahramanmaraş ve Türkiye ciddi bir sınav içerinden geçiyor. Ülkemiz terör belasına muttali olmuştur. Bununla ilgili olarak, biz millet ve sanayiciler olarak devletimizin ve milletimizin her zaman arkasındayız. Müsiad Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi milli bir teşkilat. Bu teşkilatın amacı ülkemizi siyasi konjoktorde milli davamıza en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Ve bu davayı siyasilerle beraber sivil toplum kuruluşu olarak ayrıca sanayici olarak hep beraber Maraş’ımızın menfaatlerine ilişkin neler yapabileceğimizi görüşüyoruz ve parmak basıyoruz” dedi.
Ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ise Kahramanmaraş’ın geleceğine birlikte yön verme umudunu dile getirerek, “Teşkilatlarımızla biz omuz omuza vermeyi kendimize amaç edindik. Amacımız Kahramanmaraş’ın daha gelişmiş, daha modern, daha kültürüne ve manevi iklimine bağlı bir modern kent olması. Bu itibarla omuz omuza çalışacağız” diye konuştu.
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'de yapmış olduğu konuşmasında Kahramanmaraş’ın modern bir kent olması yolunda çalışma yürüttüklerini söyledi. Ayrıca Dulkadiroğlu bölgesine işadamlarının yatırım yapması gerektiğine vurgu yapan Debgici, bölgenin eski bir medeniyet ve eski bir beylik olduğuna dikkat çekti. “Dulkadiroğlu’nun modernleşmesi için belediyemiz ve teşkilat olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Fakat bu çalışmalar yeterli değil” diyen Debgici, MÜSİAD üyelerini Dulkadiroğlu bölgesine başta turizm olmak üzere yatırım yapmaya davet etti.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise, bölgenin eski olduğuna işaret ederek Kahramanmaraş’ın sanayi yatırımlarının da temelinin bu bölgede atıldığını ifade ederek, “Kahramanmaraş sanayi yapılanmasının temelini oluşturan Dulkadiroğlu bölgemiz yapılan yatırımların akabinde ciddi bir çarpık yapılaşma da oluşmuştur. İşimiz zor. Yapılması gereken çok işimz var” dedi.
Belediye olarak sanayicilere katkı sağlamak adına geliştirdikleri projelerin üretimlerini kendi sanayicilerine yaptıklarının altını çizen Başkan Okay, şöyle devam etti:
“Belediye olarak projesini geliştirdiğimiz yer altı çöp toplama projemizi hayata geçirdik ve büyük bir başarı elde ettik. Projemizi üreterek hayata geçiren sanayicimiz mevcut projeyi yirmi yedi belediyeye satarak kent ekonomisine ve istihdamına katkı sağladı. Bu da bizi mutlu etti. Dünyada şehirler batıya doğru büyür derler fakat dünyada doğuya doğru büyüyen şehirler de vardır. Dulkadiroğlu ilçemiz doğuya büyüyen ilçelerden olacak. Bu itibarla inşaat yapılabilmesi için arsa ürettik. Müsiad üyesi tüm inşaat firması olan yatırımcılar ilçemizde davet ediyorum.” 

Editör: Haber Merkezi