ÖSYM'nin Sınav Merkezleri arasına Afşin'de dahil oldu. ÖSYM'den gerekli karar çıktı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), üniversite sınavlarının Afşin'de yapılması kararı verdi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların artık Afşin'de de yapılacağını söyledi.

Kaymakamlık makamında Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan ile birlikte basın mensuplarına açıklama yapan Kaymakam Budan, Afşinli öğrencilerin, ÖSYM Genel Kurulunda alınan karar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) için ilçe dışına çıkmadan sınavlara girebileceklerini belirtti.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların Afşin'de yapılması için uzun zamandır mücadele ettiklerini ifade eden Bundan, " Afşin’imizde son yıllarda güzel gelişmeler oluyor. Daha önce ilçemizde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen sınavlar yapılmıyordu. 20 Kasım 2016 tarihinde Elbistan Sınav Merkezine bağlı olarak Afşin'imizde KPSS sınavını gerçekleştirmiştik. Afşinli gençlerimiz ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlara girebilmek için bir yol kat etmek durumundaydılar. Gerek 20 Kasım 2016‘da ki KPSS sınavındaki tecrübemiz ve o zamanki öğrenci ve vatandaşlarımızın bu sınava girmelerindeki kolaylık bizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanalımızla bir dosya hazırlamaya itti. İlçede ikamet eden öğrencilerimizin bu gibi sınavların ilçemizde de çok rahat yapılabileceği, sınava psikolojik olarak daha rahat hazırlanabileceği aynı zamanda bunun başarı oranını da yükselteceği kanaatiyle gerek idarecilerimizle, gerekse öğretmenlerimiz kanalıyla yapmış olduğumuz sınavlardaki, gözetmenliklerdeki sınavların doğru ve sorunsuz bir şekilde yapılıp sınav merkezine ulaştırılmasındaki tecrübemiz ÖSYM Başkanlığımızın yaptığı sınavları da ilçemizde çok rahat yapabileceğimizi de gösterdi. Hazırladığımız dosyayı ÖSYM Başkanlığına sunarken sağ olsun Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan Bey'de da bize bu konuda aracılık etti. " açıklamasında bulundu.

Afşinli öğrencilere ve vatandaşlara bu müjdeyi vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Budan, konuşmasına şöyle devam etti:

"En son üniversite sınavları için Elbistan ve Göksun'a  giden öğrencilerimiz mağdur olmuştu. Sabah erken saatte yola çıkmaları, gidip gelmeleri büyük bir sorun oluyordu. ÖSYM Başkanlığımız Yönetim Kurulundan çıkan bir karar ile il merkezli sınavlar hariç ÖSYM'nin sınavları Afşin ilçemizde de yapılacak.  Afşin Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz sınavların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi, sınav evraklarının güvenli bir şekilde teslim edilmesi ve sınav yapıldıktan sonra cevapların sorunsuz bir şekilde ulaştırılmasında görev alacak olan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız tarafından Afşin’de ikamet eden gençlerimize, öğrencilerimize bizler sorumluluk alarak öğrencilerimizin sınavlarda daha başarılı olması, sınavları daha iyi yapabilmesi için ve daha kolay sınav yerine ulaşabilmeleri için bizler üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bu sınavlara girecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu kararın alınmasında emeği için başta ÖSYM Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan Bey'e Afşinli hemşehrilerimiz ve Afşin’deki öğrencilerimiz adına teşekkürü de bir borç biliyorum. "

Editör: Haber Merkezi