Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Adnan Gül, Yeşilyurt Mahallesine yapılan ve 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda hizmete açılacak 16 derslikli Yeşilyurt İlkokulu’nun yapılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Afşin’in en kalabalık mahallelerinden biri olan Yeşilyurt sakinlerinin ilkokul eksikliğinin giderilmesinden dolayı memnun olduklarını ifade eden Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Adnan Gül, “2017-2018 eğitim öğretim yılında mahallenin de adını taşıyacak olan Yeşilyurt İlkokulu’nun açılışı yaparak minik öğrencilerin hizmetine sunulacak.” Dedi.

Yeşilyurt Mahallesindeki çalışmalar ile alakalı Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve  Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan’a teşekkür eden Adnan Gül, “2014 Yılında Yeşilyurt Mahallesine Muhtar olarak seçildiğimde en büyük sorunlardan biri Yeşilyurt Mahallesinde ilkokulun olmamasıydı. Öğrencilerimizin bir kısmı Afşinbey Okulunda bir kısmı Namık Kemal Okulunda eğitim görmekteydi. Mahalle sakinlerimizle bu problemi hep birlikte değerlendirerek Afşin Kaymakamlığımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze talepte bulunduk. Şuanda okulumuzun inşaatı bitmek üzere. Allah nasip ederse 2017-2018 eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerin hizmetine başlayacak. Mahallemizin adını taşıyacak olan Yeşilyurt İlkokulunun yapılmasında emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yeşilyurt İlkokulu’nun 16 derslikli olduğunu ifade eden Gül, “Yeşilyurt Mahallesindeki çocukların artık kendi mahallelerindeki okullarda eğitim görmesi bizleri mutlu ediyor” dedi.

Yeşilyurt Mahallesi’nin yaklaşık 16 binlik bir nüfusa sahip olduğunu belirten Gül, “Ben Mahallemizin bu okulu hak ettiğini düşünüyorum ve elimizden geldiği kadar mahallemizin eksikliklerinin giderilmesi için her zaman uğraş içerisinde olacağız.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi