Büyük Birik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 9'uncu yılı dolayısıyla Afşin'de mevlit okutuldu.

Büyük Birlik Partisi Afşin İlçe Başkanlığı tarafından, Göksun yakınlarında helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle yaşamını yitiren BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitler için Ulu Camide mevlit okutuldu.

Mevlit programına katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi İbrahim Alagöz, liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmalarının mümkün olmadığını ve onun gönüllerde yaşayacağını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu davasının 9 yıldır sürdüğünü hatırlatan BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi İbrahim Alagöz, " Bilindiği üzere merhum liderimiz Muhsin Başkanımızın vefatının 9. yılındayız. Aradan geçen bu süreye rağmen bu olay aydınlatılamadı. Bizler adaletin biran evvel tecelli etmesini ve Muhsin Başkanımızın yetimlerinin bu acıdan kurtulmasını istiyoruz. Ömrü boyunca ilk defa bindiği helikopterin düşmesi olayının kaza mı, suikast mi? aydınlatılmasını istiyoruz.   " dedi.

BBP olarak her zaman vatanın çıkarlarını düşündüklerin dile getiren Alagöz, "Merhum liderimiz her zaman bayrağın tekliğine, vatanın birliğine önem vermiştir. Türkiye'de yaşayan hiç bir kesimde ayrım yapmaz ve Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkezleri tüm ırkları bir kilimin desenine benzetmişti. Bu kilimi ise büyük Türk milleti olarak tarif etmişti. Büyük Birlik Partisi hiç bir zaman çıkar ve hesap peşinde olmadı. Merhum liderimizin bize bıraktığı hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehitlerimize ve merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

BBP Afşin İlçe Başkanı Ecevit Kavak ise yaptığı açıklamada, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarını saygı ve rahmetle andıklarını söyleyerek, Muhsin Yazıcıoğlu davasının biran evvel aydınlatılması istediklerini ifade etti.

-Olay

25 Mart 2009 tarihinde Çağlayancerit ilçesinden dönerken Göksun yakınlarında bindikleri helikopterin düşmesi sonucu BBP’nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya, gazeteci İsmail Güneş ve helikopter kaptanı yaşamlarını yitirmişlerdi.

Editör: Haber Merkezi