Afşin İlçe Müftülüğünce, inşaatı devam eden Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesi için kermes düzenlendi.

Atatürk Parkı önünde düzenlenen kermesin açılışını yapan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, kuran kursu kursiyerleri tarafından yapılan el yapımı seccade alarak kermese katkıda bulundu.

Kermeste emeği bulunanlara teşekkür eden Kaymakam Pınar, Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesinin tamamlandığında Afşin'e yakışır bir eser olacağını söyledi.

Külliye ve cami için inşaat çalışmalarının 1 yıldır devam ettiğine belirten Pınar, " İlçemize yapılan eserin çok ciddi bir maliyeti var. Şuanda inşaat çalışmaları yavaşlatılmış durumda. Acilen finansmana ihtiyacımız var. Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesinin tamamlanması için bugüne kadar yapılan ödenek kadar bir bütçe daha gerekiyor. Bu kapsamda bu kermesin düzenlenmesinde emeği bulananlara teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Kermesin, kuran kurslarında eğitim gören kadın kursiyerlerinin destekleriyle açıldığını ifade eden İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, "Kermesimiz 1 hafta boyunca açık kalacak ve İlçe Müftülüğümüz bünyesindeki kuran kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünlerimizin satılacağı kermesin geliri yapımı devam eden Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesi için kullanılacak. Afşinli hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz. Buna benzer katkılar, su damlası gibi birikerek bir göl haline gelerek camimizin tamamlanmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Ahmet Can Pınar, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta ve vatandaşlar kermesi gezerek alışveriş yaptı.

Editör: Haber Merkezi