Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Pazar gecesi idrak edilecek Mevlid Kandili dolayısıyla açıklamada bulundu.

Mevlid Kandili ile ilgili açıklamada bulunanAfşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, "Peygamber efendimizin doğumu aslında insanlığın doğumudur" dedi.

Tüm İslam aleminin mevlid kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan Yıldırım, “Her sene Peygamber Efendimizin doğumunu MevlidKandili adı altında asırlardan beridir kutluyoruz. Hala da elhamdülillah Dünya'mızın dört bir yanında bu kandil kutlanmaktadır. Tabi Peygamber efendimiz (s.a.v) doğumu aslında insanlığın doğumudur. İnsanlara insanlığı öğretmek amacıyla gönderilen bir peygamberden bahsediyoruz. Dolayısıyla insanlara erdemi, nezaketi, kibarlığı, insan olmayı öğreten bir peygamber. İslamiyet'einsaniyet de diyebiliriz. İnsanı tabii tuttuğu sınavın adı insanlık sınavıdır. Dolayısıyla en güzel örneği de sevgili Peygamberimiz de görüyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) hakkındaki bir ayet ise "Lekadkânelekum fî resûlillâhiusvetunhasenetun limen kâneyercûllâhevelyevmelâhıra ve zekerallâhekesîrâ(kesîran)." Andolsun ki; sizin için Rasulullah'ta güzel bir örnek vardır. Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için. Gerçek şu ki, Allah'ı ve Ahiret Günü'nü (korku ve umutla bekleyen) ve O'nu her daim anan kimseler için Allah'ın Elçisi güzel bir örnek teşkil eder.) Bu ayeti Kelimede örneğimiz olduğunu ortaya kokuyor. Rehberimizi iyi anlamak zorundayız. Tabi bu kandiller aynı zamanda Peygamber Efendimiz (s.a.v) daha iyi tanıyabilmek manen ona yaklaşabilmek o geceleri daha farklı daha değişik kutlamak şeklinde bu gecelerin anlamında bizlerde istifade etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım Konuşmasına şöyle devam etti;

"Kuzey Irak’ta ki Müslümanlar arasında çatışmalar var maalesef, hoş olmayan durumlar bizi üzüyor. Bu Kandil sadece İslam aleminde de değil Dünya'nın neresinde olursa olsun akan bir kan varsa, göz yaşı varsa onların dinmesini durmasına vesile olmasını Cenabı Allah nasip etsin. Allah bizleri Peygamberine en güzel şekilde örnek alan günlük hayatının gündemini alan kullarından eylesin diyorum. Ve Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun salat-ü selam da bu güzel kutlu peygamberin üzerine olsun diyorum. Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum tekrar kandiliniz kutlu olsun diyorum".

Editör: Haber Merkezi