Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi kurban kesmenin İslamiyet'teki yeri ve önemini hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramının birlik ve paylaşma ile Allah’a yaklaşma bayramı olduğunu söyleyen Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Kurban kelime olarak Allah’a yakınlaşmak anlamına geliyor. Kestiğimiz hayvanları Allah’a yaklaşma amacıyla kurban etmiş oluyoruz. İbadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.”dedi.

Kurban, kulun Rabbine teslimiyetini ifade ettiğini söyleyen Yıldırım, “İbadetler, Müslüman kalma şuurumuzu inşa eden, ayakta tutan en temel unsurlardır. Namaz, oruç, hac, zekât… Hepsinin elbette görünür bir şekli var. Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre hali vakti yerinde olan mümin, İlâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere bir şekilde yardımda bulunmuş, hem de Cenabı Hakk'a, yaklaşmış olur. Ayrıca kurban, bir Müslüman'ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun da bir nişanesidir."diye konuştu.

Kurban Bayramı süresi içinde namazlardan sonra getirilen Teşrik Tekbirinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Kurban bayramında teşrik tekbirlerine dikkat edilmeli. Arife gününden itibaren her vakit namazın farzından sonra teşrik tekbiri  getirilir. Bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadarda devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

‘Kurban Bayramı et şöleni, kavurma bayramı değildir’

Afşin İlçe Müftüsü Yıldırım, sözlerini şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı paylaşmaktır. Bayram süresince yapılan yardımları fakir fukaraya uzatılan bir el gibi görmek lazım. Belki birçoğumuz et yiyoruz ama hiç et yemeyen fakir fukarada var. Aslında bu bayramı onlara ulaşabilme, onların sesini duyabilmek açısından da anlamak lazım. Kurban Bayramı, kendi samimiyetimizi ifade etmek anlamına geldiği için yapacağımız ikramların, ibadetlerimizin inşallah Cenabı Allah tarafından makbul olmasını diliyorum"

Diyanet Vakfı olarak yoğun bir şekilde vekaletle kurban kesimi yapacaklarını belirten Yıldırım, “ Diyanet aracılığıyla kesilen kurbanları muhtaç olan insanlara ulaştıracağız. Afşin'imiz için yaklaşık 14 tane küçükbaş hayvanı Diyanet Vakfımız adına keseceğiz, Bu kurbanlarımızı Afşinli ve Suriyeli maddi durumu iyi olmayan kardeşlerimize de ulaştırmaya çalışacağız. Kurban Bayramını bütün İslam Âlemi için hayırlara vesile olasını diliyorum. Cenabı Allah bu bayramı akan gözyaşlarının durması için bir vesile olmasına Cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Bütün Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi