Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Berat gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Müftü Sürgeç mesajında Berat gecesinin feyz ve bereketine değindi.

İl Müftüsü Celal Sürgeç mesajında şöyle dedi; “30 Nisanı Pazartesiyi 1 Mayıs 2018 salı'ya bağlayan gece, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife adım adım yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat gecesidir.

Bizleri böylesine mübarek bir geceye bir kez daha eriştiren Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd ü sena etsek azdır. Bu mübarek geceler, dünyanın koşuşturması içerisinde varlık ve yaratılış gayesini unutan bizlere, özümüze dönme ve kendimizi sorgulama ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar.

Biz bu geceler sayesinde zaman zaman ihmal ettiğimiz kulluğumuzun farkına varıyor, kendimize çeki düzen veriyor, Cenab-ı Hakk’la olan ilişkilerimizi yeniden tanzim ediyoruz.

-Bu gece, değişik adlarla da anılmaktadır:

-Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle 'Mübârek'; kulların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları sebebiyle 'Berâet'; kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle 'Rahmet', geceyi iyi değerlendiren kulların seçilerek salih kullar arasına alınması sebebiyle 'Berâe veya Sakk' adı da verilir.

-Allah Teâlâ bu gece af kapılarını açar; bu gecede mü'minler affa uğrarlar ve günahlarından tevbe ettikleri takdirde temizlenirler. Bu gecede, bir yıl içinde olacak bütün işler hükme bağlanıp, ifası için Cenab-ı Hak tarafından meleklere verilir. Gecesini ibadet ve dua ile, gündüzünü oruçlu geçirmek güzeldir.

-Berat gecesi hakkında Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (Keyfiyeti bizce meçhul bir halde) dünyaya en yakın göğe inerek (o andan) fecir oluncaya kadar: “Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?” buyurur.” (İbn Mâce, H. no: 1388)

Bu duygu ve düşünceler içinde başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslâm âleminin mübarek Berat gecesini kutluyor; feyz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini, Berat gecemizin gerçek beratlarımıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi