Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, 4. Grup Maden Arama Ruhsat Etüdü projesi kapsamında Afşin-Göksun-Elbistan ilçeleri, Esenköy ve Ördekköy Mahallerinde sondaj yapacak.

Kahramanmaraş Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerinde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Maden Arama Ruhsat Etüdü projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi.

4. grup metalik madenler olarak adlandırılan; altın, gümüş, platin, bakır, kurşun, çinko, demir, pirit, manganez ve krom gibi maden sahalarının belirlenmesi ve kayıt altına alınması amacıyla yapılacak sondaj çalışmalarını, MTA Genel Müdürlüğü yürütecek.

ÇED kararı ile alakalı Kahramanmaraş Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş ili Afşin, Elbistan, Göksun  İlçesi PurçallıkTepe ve BüyükyanardıçTepe mevkiindeki Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kahramanmaraş ili, Afşin-Göksun-Elbistan ilçeleri, Esenköyve Ördekköy Mahalleri IV. Grup Maden Arama Ruhsat Etüdü projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Kahramanmaraş ili, Afşin-Göksun-Elbistan ilçeleri, Esenköyve Ördekköy Mahalleri IV. Grup Maden Arama Ruhsat Etüdü Projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.” denildi.

Editör: Haber Merkezi