Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Germenicia Antik Kenti Mozaikleri'nin tanıtımına yönelik başlatılacak Mozaik Yolu projesine destek verceğini açıkladı.  

Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği'nin Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri'nin desteğiyle ve ONE Derneği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın öncülüğüyle yürüteceği projeyle mozaiklerin tüm dünyada bilinirliğinin artmasını, bu bölgenin dünyaca ünlenerek "Mozaik Yolu" olarak ortaya çıkması, yeni bir kültürel turizm alanı kazanılması ve bu bölgelerdeki mozaiklerin kültürel miras bakımından değerlerinin bölge halkı tarafından daha iyi anlaşılması sağlanarak korunmaları ve tanıtımları açısından desteklerinin alınmaları hedefleniyor.

Mozaik Yolu Projesi kapsamında İstanbul'da bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Melike Özdemir ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ katıltı.

Germenicia Antik Kenti dönemin büyük yol kavşakları üzerinde bulunması sebebiyle önemli bir ticaret merkezi konumunda olan Kahramanmaraş'taki adını Roma İmparatoru Caligula'dan alan Germanicia Antik Kenti mozaiklerinde doğadaki birçok rengin kullanılması, aynı rengin farklı tonları kullanılarak verilen gölgelendirmeler ve kullanılan tesseraların kalitesi, üst seviyedeki Roma Mozaik Sanatının Germanicia mozaiklerine yansımış olduğunu gösterdiği belirtildi.
Editör: Haber Merkezi