Moldova vatandaşı Cristina Leseanu, İslam dinini seçti. Leseanu için Afşin İlçe Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi.

İş için Moldova’ya giden  Afşinli Ali Aycan isimli genç, Cristina Leseanu ile tanıştı. Aycan ve Leseanu evlenme kararı aldıktan sonra Türkiye’ye geldi. Burada ismini Elif Mutlu olarak değiştiren ve Müslümanlığı seçen Leseanu, yaptığı açıklamada, Müslümanlığı seçmesinde eşinin ve ailesinin samimiyetinin etkili olduğunu söyledi.

"Elif" adını aldı

Evlenme kararını alan Afşinli ve Moldovalı genç çift soluğu Afşin İlçe Müftülüğünde aldı. 

Müslüman olmak istediğini belirten Moldovalı gelin Leseanu için İlçe Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi. Müftü Yakup Yıldırım ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Leseanu, Müslüman oldu ve Elif Mutlu ismini aldı.

Moldovalı gelin Elif’in İslam dinini seçmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten  Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Allah bütün mukaddes kitaplara inanmayı emretmiştir. Allah’ın emirlerini yerine getirmek bizim en önemli görevimizdir. Biz Müslümanlar, Allah’ın emirleri ile bütün peygamberlere inanırız. İslam dinin Peygamberi Hz. Muhammed’dir (S.A.) Yeni adıyla Elif kardeşimiz artık Müslüman oldu. Kendisini almış olduğu bu karardan dolayı kutluyorum” dedi. 

Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım, Elif'e  İslam’ı anlatan kitaplar ve Kuran-ı Kerim de hediye etti. 

"Müslümanlar birbirine iyilikte bulunuyor"

Türkiye’de ki ortamı çok sıcak bulduğunu anlatan Elif Mutlu, İslam’ı neden seçtiğini anlattı.

Mutlu, "İslam dinini duymadan önceki yaşantımda içimde bir sürekli boşluk vardı. Ali ile tanıştıktan sonra İslam dinini duydum ve araştırdım. Müslümanlar arasında herkes birbirine iyilik yapıyor. Bu İslam’ı seçmemde etkili oldu" dedi.

Aycan ailesi düğün hazırlıklarına başladı

Moldovalı gelinlerinin Müslüman olmasını sevinçle karşılayan Aycan ailesi, düğün hazırlıklarına başladı. 

Editör: Haber Merkezi