Afşin'de Mart ayı boyunca hizmet verecek olan 'mobil mamografi tırı, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde hizmet vermeye başladı.

Mobil mamografi aracı ilçe genelinde ücretsiz kanser tarama faaliyetlerinde bulunacağını belirten Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri taraması için Afşinli kadınlarından bu imkandan faydalanmalarını istedi.

Kanser hastalığında erken tanının çok önemli olduğunu vurgulayan Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu," Sağlık Bakanlığımızın 'Geç kalma, Bugün Gel' projesi kapsamında ilçemize, mart ayı boyunca hizmet verecek olan mobil kanser tarama aracını getirdik. Mobil mamografi aracı 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri taraması, 40- 69 yaş arası kadınlarda ise meme kanseri taraması yapacak. Aracımızda kalın bağırsak kanseri taraması da yapılabilmekte. Bu hizmetten erkeklerde faydalanabilir. Bu tarama faaliyetleri tamamen ücretsiz olup, 1 ay Afşin'e olacak araçtan tüm kadınlarımızın faydalanması istiyoruz. Kanserde erken tanı hayat kurtarır. Kanser hatalığı ile sadece erken tanıyla yenebilmekteyiz. Kadınların kendilerine biraz süre ayırmasını ve bu taramalarını yaptırmasını istiyoruz. Afşin'de bu hizmetin verilmesini sağlayan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hatipsoylu son olarak, kanser tarama aracının Afşin'de bulunan tüm sağlık ocaklarına giderek hizmet vereceğini söyledi.

7-8 Mart Tanır Sağlık Ocağı, 11-12-13 Mart 1 Nolu Sağlık Ocağı, 14-15 Mart Arıtaş Sağlık Ocağı, 18-19-20- Mart 3 Nolu Sağlık Ocağı, 21 Mart Çobanbeyli Sağlık Ocağı, 22 Mart Çoğulhan Sağlık Ocağı, 25-26 Mart 5 Nolu Sağlık Ocağı, 27 Mart Büyüktatlar Sağlık Ocağı, 28-29 Mart 2 Nolu Sağlık Ocağı
 

Editör: Haber Merkezi