Kahramanmaraş'taki Ulu Cami Meydanı'nda toplanan İslam Dünyası Dayanışma Platformu üyeleri ve vatandaşlar "Rabia" işaretleri yapıp, ellerinde Mısır, Suriye ve Filistin halkını destekleyen döviz ve pankartlarla slogan atıp dua etti
Kahramanmaraş'ta, İslam Dünyası Dayanışma Platformu öncülüğünde başlatılan "Adeviye Nöbeti" 7'nci gününde sona erdi.
Ulu Cami Meydanı'nda toplanan platform üyeleri ile çok sayıda vatandaş, "Rabia" işaretleri yapıp, ellerinde Mısır, Suriye ve Filistin halkını destekleyen döviz ve pankartlarla slogan atıp dua etti. Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi mehter takımının gösteri yaptığı programda çeşitli ilahi ve ezgiler de okundu. Kadın ve çocukların da katıldığı nöbet, sabah namazına kadar devam etti.
Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, burada yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasındaki gözyaşının devam ettiğini söyledi.
Türkiye'deki İslami anlayışının içerisinde İhvan'ın önemli yeri olduğunu vurgulayan Kabakçı, "Mısır'daki İhvan yöneticileri tutuklanıyor. Müslümanlar zindanda da hür. Allah Müslümanların yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.
Öte yandan platform üyeleri, Mısır ve Suriye başta olmak üzere dünya mazlumlarının sesi olduğu için Anadolu Ajansına  teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi