Afşin Anaokulu öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında Eshab-ı Kehf Külliyesi ve camii ziyaretlerine devam ediyor.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Müftülü tarafından ortak yürütülen 'Haydi çocuklar camiye, camiler çiçek açsın' projesi ile anaokulu öğrencilerine camiler tanıtılarak, değerler eğitimi veriliyor.

Anaokulu öğrencileri, 'Haydi çocuklar camiye, camiler çiçek açsın' projesi kapsamında Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret ederek, tarihi mekan hakkında bilgi aldı ve namaz kıldılar.

Öğrencilerin Eshab-ı Kehf'i ziyaret ettikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Afşin Anaokulu Müdürü Azize Şeyma Doğan,  çocuklarda küçük yaşta manevi bilinci oluşturmak istediklerini ifade ederek, "Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünün Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında proje hazırladık. Okulumuzda 9 şubemiz var ve sınıflarımızda değerler eğitimi öğretmenimiz tarafından 1 saat değerler eğitimi verilmekte. Uygulama sonucunda öğrencilerimizin Eshab-ı Kehf ziyaretini sağladık. 'Haydi çocuklar camiye, camiler çiçek açsın' projesi ile çocuklarımızın manevi ve milli bilicini keşfetmelerini sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Değerler Eğitimi Öğretmeni Sibel Ongun Özdemir, "Çocuklarımıza değerlerimizi ve dinimizi öğretmek için Afşin Anaokulumuzda ders başlattık.  Öğrencilerimizi ilk olarak Afşin'imiz için çok değerli olan Eshab-ı Kehf'e götürdük ve 7 uyurları tanıttık. Öğrencilerimiz ile birlikte namaz kıldı ve çok keyif aldıklarını düşünüyorum."dedi.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri Tarihi mekanda, Eshab-ı Kehf Canlanıyor Projesi kapsamında Eshab-ı Kehf Külliyesine getirilen deve kervanı ve ribat içinde bulunan medrese hayatı canlandırılan bal mumundan yapılan insan figürlerini ilgiyle takip etti.Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç minik öğrencilere kapsamlı bir şekilde 'yedi uyurlar'ın hikayesini anlattı. Öğrenciler gezinin ardından kendileri için özel hazırlanan seccadeleri ile birlikte camide, namaz kıldı ve aileleri için dua etti.

Editör: Haber Merkezi