Afşin Toplum Sağlığı Merkezi anaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek diş fırçalanmasının ve kahvaltı önemini anlattı.
Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı kapsamında özel bir anaokulunda “Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda” etkinliği gerçekleştirdi. 
Öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelen Afşin Toplum Sağlığı Merkezi hemşireleri okul başarısında kahvaltının önemine dikkat çekerek yemekten sonra diş fırçalamanın önemini vurguladılar. Ayrıca minik öğrencilere diş macunu dağıtıldı ve diş fırçalama eğitimi verildi. 
Afşin Toplum Sağlığı Merkezi eğitimden sorumlu uzmanlar, Anaokulu öğrencilerine, uzun süren açlıktan sonra,  güne kahvaltıyla başlamanın öneminde değinerek gün içindeki okul başarısını etkilediğini söylediler.
Minik öğrencilere bilgi veren uzmanlar konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Kahvaltı yapmayan öğrencilerde kan şekerinde düşme, yorgunluk ve baş ağrısı olur ve bunlara bağlı olarak öğrencilerin çalışma isteği azalır. Öğrenme kapasitesi ve zihinsel performansı düşer. Bu nedenle yeterli ve dengeli bir kahvaltıyla okul performansı arttırılabilir. Yeterli ve dengeli beslenme, enerji ve besin öğelerinin karşılanması ve vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde yerine getirilmesi için gereklidir.”
 
Editör: Haber Merkezi