Minik güreşçilere spor malzemelerini dağıtan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “İnşallah dünyada adından söz edilen pırıl pırıl güreşçiler çıkacak. Biz size güveniyoruz” diye konuştu.

Yatılı Bölge Okulu’nda yaklaşık 1 ay önce açılan güreş kulübüne 25 öğrenci kayıt yaptırdı. Çoğunluğu yatılı okuyan öğrencilerin oluşturduğu minik güreşçilerin eğitimlerini alabilmeleri için de okulun yemekhane bölümünde bir alan ayrıldı. Burada eğitimlerine devam eden öğrencilere ise eşofman, güreş ayakkabısı ve güreş mayosu desteğinde bulunuldu.

Spor malzemelerinin dağıtımı ise Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengizhan Firik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Küçük, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, SGK Merkez Müdürü Halis Güven, İş-Kur Elbistan Merkez Müdürü Mustafa Akgül ve öğretmenlerin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Spor malzemesi dağıtımı öncesinde bir değerlendirme yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, şunları söyledi:

“Elbistan Yatılı Bölge Okulumuzdaki güreş kulübündeki öğrencilerimize spor malzemesi dağıtıyoruz. 25 güreşçi öğrencimiz var. Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yatılı Bölge Okulumuzun birlikte yaptığı proje çerçevesinde 25 öğrencimize güreş malzemeleri veriyoruz. Bunlar, güreş mayosu, güreş ayakkabısı ve eşofman takımı şeklinde. Burada bir de güreş antrenörü görevlendirdik. İnşallah öğrencilerimiz bu malzemelerle güreş eğitimlerini en güzel şekilde sürdürecekler. Buradan dünyada adından söz edilen pırıl pırıl güreşçiler çıkacağını ümit ediyoruz. Biz onlara güveniyoruz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Öğrencilere artık branş bazında malzeme desteğinin yapılabildiğini hatırlatan Kaymakam Akkoyun, “Daha önce en basit futbol-basketbol topunu temin edemeyen okullarımız varken şimdi artık branş bazında gerçekten gelişmiş ülkelerde hangi imkanlar oluşturuluyorsa biz de çocuklarımıza ve gençlerimize aynısını sunuyoruz. Bunlar gurur verici şeyler. Bu malzemeler öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz. İnşallah onlar da ileri de ülkemizi temsil eden güçlü, kuvvetli ve ahlaklı sporcular olarak yetişecekler” ifadelerini kullandı.

Spor malzemelerini alan öğrencilerin sevinci ise gözlerinden okundu.

Editör: Haber Merkezi