Ankara Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleşen 11 yaş serbest güreş müsabakalarında derece yapan Afşin Belediye Spor Güreş Takımı, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret etti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 11 yaş altı Türkiye Şampmiyonasında 1 altın, 1 bronz ve derece elde eden minik güreşçiler sevinçlerine ortak olarak, Afşin'de güreş'i yeniden şahlandıracaklarını ifade etti.

Yeni nesil güreşçilerin ümit vaat ettiğini belirten Güven, "Afşin Belediye Spor Güreş takımından 2 minik sporcumuz Ankara’da yüz akımız oldular. 10- 12 Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara Taha Akgül spor salonunda gerçekleşen 11 yaş serbest güreş müsabakalarında Yahya Böke Türkiye şampiyonu olarak ilçeye altın madalya kazandırdı.Türkiye Şampiyonasına katılan; 30 kg Yahya Böke Türkiye şampiyonu olmuştur. 41 kg İsmail Arslan Türkiye 8.cisi, 44 kg Emirhan Özdemir. Türkiye 11.cisi, 30 kg Ozan Datlı Türkiye 5.cisi ve 78 kg Yusuf Yücel Türkiye 3.cüsü Olarak Afşin’e döndüler. Minik güreşçilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Şampiyonada atın ve bronz madalya kazanan güreşçileri cumhuriyet altını ile ödüllendiren Başkan Güven, " İlçemizden bu güne kadar birçok sporcumuz dünya ve olimpiyat turnavalarında başarılara imzalarını attılar. Son olarak Ankara Taha Akgül spor salonunda gerçekleşen 11 yaş serbest güreş müsabakalarında Yahya Böke Türkiye şampiyonu olarak bizlerin yüzünü ağartmıştır. Spora ve sporcuya Afşin Belediyesi olarak her zaman destek vermeye, yanlarında olmaya devam ediyoruz. Şampiyonluk kazanan Yahya Böke ve Türkiye 3.cülüğünü kazanan Yusuf Yücel evlatlarımıza bizleri Başkentimizde gururlandırdıkları için için Şükranlarımı sunuyorum. Yeni güreşçilerimizle birlikte Afşin'in adını daha çok güreşte duyacağız. Güreşçilerimize emek veren antrenörlerine ve ailelerine teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi