Sakarya’da düzenlenen Uluslararası Wushu Balkan Şampiyonası’nda 2. Olan milli sporcumuz Ali Akkaya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret ederek, sevincini paylaştı.
12-15 Haziran Sakarya’da düzenlenen Uluslar arası Wushu Balkan Şampiyonası’nda 90 kiloda Milli Sporcumuz Ali Akkaya, balkan 2.si olarak Afşin’e döndü. Afşin Belediyesi önünde karşılanan milli sporcu buradan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin Belediyesi Spor wushu sporcumuz balkan şampiyonasında 2. oldu. Sporcumuzun bu başarısından dolayı Afşin adına çok gururlandım. Büyüklerde balkan 2.liğini elde ettik, inşallah sporcumuzun başarılarının devamı gelecek. Spor alanında başarı elde eden gençlerimiz diğer gençlerimize örnek olacaklar ve daha nice sporda başarılar yaşayacak. İnşallah Afşin spor alanında adını tüm ülkeye duyuracak hatta dünyaya duyuracak sporcular yetiştirecek. Ben bir kez daha sporcumuz Ali Akkaya’yı almış olduğu başarıdan dolayı tebrik ediyorum ”dedi.
 
“Afşin spor alanında çok ileri bir durumda”
 
Afşin’in spor alanında çok ileri bir durum olduğunu kaydeden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Afşin'imize gerçekten spor alanında bakıldığında  çok ileri derece bir spor altyapısı olduğunu görmekteyiz. Afşin Belediyesi Spor wushu sporcumuz balkan şampiyonasında 2. oldu kendisini başarısından dolayı tebrik ediyorum. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e çok teşekkür ediyorum spora olan desteklerinden dolayı. Yerel yönetimlerimizin spora verecekleri destekler bizler için çok önemli. Afşin her zaman spora destek veren bir ilçemiz ve bu yüzden de bundan öncekilerden olduğu gibi önümüzdeki zamanlarda da şampiyonlar çıkaracak. Afşin spor alanından çok güzel seviyelere geldi hem takım alanında hem de bireysel anlamda. Afşin'de spor alanında çok fazla faaliyetlerimiz olacak inşallah. sporcumuzun almış olduğu balkan ikinciliği ve Afşin Belediyesi’nin spora vermiş olduğu bu destek Spor İl Müdürlüğümüzü çok memnun etti.” diye konuştu.
Konuşmalar ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, milli sporcu Ali Akkaya’ya cumhuriyet altını hediye etti.
 
Editör: Haber Merkezi