Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Erkenez Mahallesine yaptırılan Şehit Çolak Durdu Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Kahramanmaraş milli mücadelesinde şehit olan Kertmen Köyü sakinlerinden Çolak Durdu’nun adının verildiği kütüphanenin açılışı, bugün düzenlenen törenle yapıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu tür güzel ortamları öğrencilerin hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenleri kutladı.
Açılışı gerçekleştirilen kütüphanenin, bölgedeki öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Poyraz, “Bizim amacımız bu tür güzel ortamları hazırlayıp öğrencilerimizin hizmetine sunmak. Onları yazın sıcaktan, kışın soğuktan koruyabilmek ve daha iyi bir geleceğe ulaşmaları noktasında eğitimlerine bir nebze katkı sunmak. Burayı anlamlı kılan bir diğer noktada bir milli mücadele şehidimizin adını taşıyor olması. Bildiğiniz gibi milli mücadelede şehit olan Çolak Durdu, Kertmen köyündendi ve burada da o köyden olan çok sayıda ailemiz var. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, İl Kültür Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, siyasiler ve çok sayıda mahalle sakininin katıldığı açılışın ardından kütüphanenin içi gezildi.
Öte yandan kütüphanenin açılışının ardından, mahalleye yapılacak yeni caminin temeli atıldı.
Editör: Haber Merkezi