Büyük Birlik Partisi ve Saadet Parti’nin bir araya gelerek oluşturduğu milli ittifak mitingi, Kahramanmaraş’ta yapıldı. Kahramanmaraş Müftülük meydanında partilileriyle bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim platformu üzerinde halı selamladı.

  Ardından ilk olarak mikrofona gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümet politikalarını eleştirerek, iktidara gelmeleri haliyle seçim vaatlerini sıraladı.

  Destici, “AK Parti 2011’deki seçim beyannamesinde verdiği sözleri tutmadı. Soruyorum ben buradan sayın Davutoğlu, 2011’de marke şehirler dedin  Nerede bir tane gösterir misin? Hangi şehir marka yaptın. İleri demokrasi dediler öyle bir ileri gittiler ki, ileri demokrasi de artık hakimler ve tutuklanır oldu.  Polisler yaptıkları görevlerden dolayı tutuklanır ve mesleklerinden ihraç olur oldu. Yuhlama yok değerli arkadaşlar. Sadece değerlendireceğiz hep birlikte. Ne demişler susuz belde bırakmayacağız.  Bırakmadılar Allah razı olsun, beldeleri kapattılar problem halloldu. Ama söz o beldelerimizin hepsini açacağız.  7 bin nüfuslu belde kapatılmış öbür taraftan bin nüfuslu ilçe duruyor. Böyle adaletsizlik olur mu? Dünya çapında 10 marka dediler. Biri kaçak saray dünya çapında. İkincisine bu sarayın dalkavukları. Üçüncüsü akşam televizyonlarda izliyorsunuz. Kimisi dalkavukluk, kimisi iftira peşinde. Bilindiği üzere en son Meral Akşener hanımefendiye sonra bize oldu. Sayın cumhurbaşkanı arıyor, sayın cumhurbaşkanının hanımı arıyor, sayın başbakanın hanımı arıyor güzel aramaları yeterli değil. O itiraf atan kişileri televizyonlarda program yapmaya devam ettiği  sürece siz buna ortaksınız. Çünkü onlar sizden habersiz konuşamazlar, sizden habersiz bırakın birisine iftira atmayı 30 saniye ekranlarda gözükemezler” dedi.

 

  “Bizler oylar değil vatan bölünmesin diye yola çıktık”

  Milli ittifak sırasında MHP’ye de teklif götürdüklerini belirten Destici, “Milliyetçi Hareket Partisi'nde ittifakın içerisinde yer almasıyla ilgili üzerimize düşen her şeyi yaptık. Hiçbir ön şartı pazarın içerisinde olmadık, asla bir milletvekili pazarlığı yapmadık. Çünkü bizim derdimiz ülkemiz, inançlarımızdır. Oylar bölünmesin demedik, biz vatan bölünmesin diye yola çıktık.”

  İktidara gelmeleriyle seçim vaatlerini bir bir sıralayan Destici, “Kredi kartı borçlarını bütün faizleri sileceğiz ve uzun vadeli vatandaşımızın uğrayabileceği bir şekilde bir şekilde takip edeceğiz. Ödeme gücünü olmayanların tamamını devlet üstlenecek. Bu kredi kartı bataklığından sizleri kurtaracağız Hanım kardeşlerimize sözümüzdür. Milli ittifakın iktidarında hanım kardeşlerimizin her birine 300 TL aylık maaş vereceğiz. Her çocuk içinde 100 lira destek sağlayacağız. Terörü sonlandıracağız. İşsizliği yok edeceğiz. Her öğrencimize her gün mutlaka sıcak yemeğini vereceğiz. İşçimize, emeklimize, memurumuza yüzde 50 zam, hem de her iki bayramda bir maaş ikramiye vereceğiz. Polis kardeşim hiç üzülme milli ittifakın iktidarında özlük haklarında iyileştireceğiz, emeklilikte asla mağdur olmayacaksınız. Taşeron işçilere son vereceğiz, hepsini kadroya alacağız. Sağlıktan alınan katkı paylarını kaldıracağız. Evsiz aile bırakmayacağız. Bunlar söz verdiler yapmadılar ama bizim milletimize taahhüdümüzdür. Kirada aile bırakmayacağız. ÖTV, KDV’yi de kaldıracağız. Mazotu çiftçimize rafineri çıkış fiyatından 1 liradan vereceğiz” diye konuştu.

  Destici’nin konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde seçim platformuna gelen SP Genel Mustafa Kamalak, “Mazisi tertemiz, sicili tertemiz, kadroları tertemiz 2 parti olarak bir araya geldik. Mısır'da aziz milletinin tertemiz oylarıyla seçilen olan Mursi idama mahkum edildi. Bugün iktidar sahiplerine sesleniyorum. İktidara oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Zulme rıza göstermek, zulme destek vermek o zalimlere ortak olmak anlamına gelir. Kahramanmaraş'ta gördüğünüz gibi yer yerinden oynuyor. Ama bu havuz medyası var ya akşam göreceksiniz, sizlerin parasıyla bu havuz medyası bu muhteşem mitingimizde bir kelimeyle olsun bahsetmeyecekler. Her seçim önemlidir. Fakat bu seçim daha da bir önemlidir. Çünkü bu seçimde tarihe yön vereceksiniz. İnşallah 8 Haziran sabahı milli görüş kadroları yönetimi tekrar devralacak. Milletimizi özlediği hizmetleri yeniden kavuşturacaktır. Şundan emin olunuz. Bu seçimlerde sadece milletvekili seçmeyeceksiniz, vereceğiniz her bir oyla Türkiye'nin hem yolunu, yönünü belirleyeceksiniz. Soruyorum sizlere Türkiye İslam ülkelerine öncü lider mi olmalı,  yoksa batıya uydu olarak mı kalmalı. Emeklilere sesleniyorum, işimize, memurumuza sesleniyorum ilk etapta yüzde 50 zam diyorum. CHP'de söylüyor diyebilirsiniz falan filan da söylüyor. Net olarak söylüyorum. AK Parti gibi bir taklitçimiz vardı, şimdi bir de kopyacı CHP çıktı” dedi.

Editör: Haber Merkezi