Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında, Afşin'de fidan dikme töreni düzenlendi

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında Afşin'de protokol üyeleri ve öğrenciler, Bakraç Mahallesinde düzenlenen ağaç dikim etkinliğinde, 7 bin çam fidanını toprakla buluşturdu.

İkiz Tepe mevkiindeki ağaç dikim etkinliğine katılan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, yeşil bir Türkiye için başlatılan 81 ilde 11 milyon fidan dikme seferberliğine Afşin olarak destek olduklarını belirtti.

 Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da, 81 ilde ağaç dilim etkinliği düzenlendiğini aktaran Pınar, " Tüm ilçelerimizde bu etkinlik icra edilmiyor. Yaklaşık bin ilçemizde ağaç dikim etkinliği düzenleniyor ve bu ilçelerimizden biride Afşin. Bu vesileyle devlet büyüklerimiz bizlere bu fırsatı tanıdığı için teşekkür ediyoruz. İlçemizden vatandaşlarımız yoğun bir katılımla ağaç dikme seferberliğine destek oldu. Göksun Orman İşletme Müdürlüğümüz, Afşin İşletme Şefliğimize, belediyemize, muhtarlarımıza ve ağaç dilim etkinliğine katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği için bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyoruz." diye konuştu.

Kampanya kapsamında Afşin'de 7 bin adet çam fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade eden Afşin İşletme Şefliğinde görevli Orman Mühendisi Mehmet Aksu, " Türkiye genelinde 2023 noktada bu etkinlik hayat buldu. İlçemizde gerçekleştirilen etkinliğe de vatandaşlarımız yoğun bir katılım gösterdi. Ülke genelinde hedef 11 milyon fidan fakat bu rakamı fazlasıyla geçti. Orman Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre bu rakam 13 milyona yaklaştı. Afşin Orman İşletme Şefliği olarak bu kampanyaya 7 bin çam fidanıyla destek verdik ve vatandaşlarımızın yardımıyla bu fidanları toprakla buluşturduk." açıklamasında bulundu.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Semerci, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi