AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, EÜAŞ işçileriyle bir araya geldi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitlerinin 20 yıllığına devredilmesinin ardından ataması gerçekleştirmeyen işçilerle, Elbistan Belediye Düğün Salonunda bir araya gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sefer Aycan, işçilerin kesinlikle mağdur edilmeyeceklerini söyledi.

Santral işçilerinin mağdur edilmeyeceğini dile getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili  Ahmet Özdemir, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri Kömür İşletilmesinde çalışan işçiler için kurumlar arası geçiş yapılabileceğini söyledi.

Daha önce yaşan toprak kayması nedeniyle kapanan Çöllolar Kömür Havzasının tekrar açılması için çalışma yapılacaklarını dile getiren Özdemir, " AEL'de yeni bir kömür ocağı açılması cazip fikir. Enerji Bakanlığımızla görüşerek bir sonuca ulaşmaya çalışacağız.vBunu seçimden sonraya bırakmayacağız, merak etmeyin. Sizlerin önceliğinizin olduğunu belirtmek istiyorum.  Çöllolar kömür havzasının açılması noktasında çalışma yapacağız. Eğer yeni ocak açılmazsa işçilerin kurumlar arası geçişini sağlamaya çalışacağız. Bu iki seçenekten birini Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

AEL ve Termik Santralde çalışanların istedikleri yerlere gönderileceklerini de belirten Özdemir; "AEL ve Afşin-Elbistan A Termik Santralinde toplam 1231 işçi kurumda kalmıştır. Bu kalan kişilerden emekli olanlarla birlikte bin 55 personel var şu anda. Bu bin 55 personelinde mart ayında 55 tanesi daha emekli olacak ve bin personel kalmış olacak. 100 personel AEL koordinasyon müdürlüğünde kalacak, 200'e yakın personel de B Santrali işletme müdürlüğünde kalacak. Toplamda 300 kişi işletme müdürlüğünde kalacak. Onun dışında geriye kalan 700 kişi işçilerin birinci tercihleri temel alınarak EÜAŞ içi tayin yapılacak. EÜAŞ diğer kurumlarından personel eksikliği için yazı istedi. Oradan gelen yazılara göre işçiler tayin edilecek." açıklamasında bulundu.

Enerji Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını aktaran MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan; "Enerji Bakanlığına Afşin-Elbistan A Termik santrali ve Afşin-Elbistan Linyitlerinin özelleştirme durumunu ve santralde çalışan işçilerin akıbetini sordum. Bize söylenen; 657 ve 399 sayılı kanun kapsamına tabi olan personelimiz asla açıkta kalmayacakları, kurum içerisinde değerlendirilecekleri cevabını aldık. Hiç bir personelin açıkta kalması söz konusu değil. Bu bize Enerji Bakanlığımızdan verilen cevap. En çok talep burada fazlalık gibi olanların tayin istekleri ile ilgili durumdur. Enerji Bakanlığı tarafından tayin isteklerinin zaman içerisinde halledileceği söylendi. Hiçbir işçimizin mağdur edilmesi gibi bir durum yok." açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Devir sürecinin ardından her iki kurumda çalışan işçi arkadaşlarımızla sık sık görüşüyoruz. AEL'de çalışan Afşinli ve Elbistanlı işçilerimizin en büyük beklentisi, göçük nedeniyle kapanan Çöllolar Kömür Havzasına yeni bir ocak kurulması ve buranın tekrar faaliyet alınmasını istiyorlar. EÜAŞ'ın, Çöllolara yeni bir ocak açılması yönünde bir çalışmasının olduğunu biliyoruz. Bu sürecin hızlandırması ve yeni bir kömür ocağının açılması bölgedeki işçilerimizin temennisi ve talepleri bu şekilde." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi