Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ve partililerle sohbet eden Milletvekili Kılıç, seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Cumhur İttifakı Afşin Belediye Başkanı Adayı Mehmet Fatih Güven'e hayırlı olsun ziyareti için gelen merkez mahalle muhtarlarıyla da özel olarak ilgilenen Kılıç, Afşin'in özel bir ilçe olduğunu belirtti.

Afşin'in yeraltı kaynakları ve tarım anlamında zengin bir ilçe olduğunu ifade eden Kılıç, " Afşin'in altı kömür, üstü ova. Hem altı zengin hem de üstü. Bölgemizde ovaların sulanması açısından Adatepe, Karakuz,Kavaktepe, Söğütlü, Kapkıran Kale olmak üzere 5 baraj projesi var. Adatepe yapıldı, sulama sistemlerinin tarım arazilerine ulaştırılması için hat çalışmaları devam ediyor. Afşin için çok önemli olan Karakuz Barajı projesi yatırım aşamasına geldi. Hem tarım arazilerini sulayacak hem de santrallere soğutma suyu verecek." diye konuştu.

Termik santrallerinin filtresiz çalıştırılmamasıyla alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasa çıkarıldığını söyleyen Kılıç, " Geçtiğimiz günlerde mecliste oy birliğiyle santrallerin filtresiz çalışmaması ve biran önce yapılmasıyla alakalı yasa çıkardık. Bu bölgede arazilerimizi de sulayacağız, santrallerimiz de çalıştıracağız." dedi.

Daha sonra konuşmaya yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Akdere İçme Suyu Projesiyle Afşin sağlıklı içme suyu projesine kavuşacak. Geçtiğimiz dönem başlanılan içme Akdere projesi müteahhit firmada yaşanan sorunlar nedeniyle ilerleyemedi. İnşallah gelecek dönem bu yatırımın başlaması ve ilçemize gelmesini istiyoruz. Bizler de bu ilçede yaşıyoruz. Siz muhtarlarımızın talepleri bizlerinde talepleridir. Bizlere hayırlı olsun ziyareti için gelen merkez mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi