Gençlik ve Spor Bakanlığı Kahramanmaraş Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen, görevinden istifa ederek, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Demirdöğen, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Halka hizmet Hakka hizmet" düsturuyla yola çıkan AK Parti'de saf tutmaya, omuz vermeye ve liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoldaşı olmaya niyet etmek suretiyle başvuruda bulunduğunu söyledi.

AK Parti saflarında, çeşitli kurumlarda yürüttükleri hizmet anlayışını, şimdi siyasi arenada, siyaset mecrasında devam ettirme niyetinde olduğunu dile getiren Demirdöğen, üzerinde şehrin kokusu ve memleketin ruhundan izler görüleceğini belirtti.

Demirdöğen, ecdadın şehit olarak bıraktığı Anadolu coğrafyasına, davalarına ve memleketlerine sahip çıkacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz bu hikayeye, bu mirasa sahip çıkacağız. En önemlisi de bu mirasa ihanet eden olmayacağız inşallah. Bu kutlu yürüyüşün lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem arkasında, hem yanında, hem de gittiği her yolda biz de yürümeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın bize misyon olarak çizmiş olduğu 2023, 2053, 2071 hedefleri olduğu gibi biz inanıyoruz inşallah 3071'e kadar, kıyamete kadar ufkumuzu daha da genişleterek bizden sonraki bin yıllık hikayenin de bekçisi olarak bu uğurda hizmet etmek istiyoruz."

Demirdöğen, şair Sezai Karakoç'un "Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız" sözlerini anımsatarak, "Biz koşacağız, çünkü koşmakla mükellefiz. O yüzden biz koşacağız ama niyetimiz inşallah siyasi mecrada da bir görev, bir vazife verildiğinde burada koşmak. Rabbim önce inancımız, davamız olan İslam davasına, ümmet davasına sonrasında da Kahramanmaraşımıza, Türkiyemize ve ümmet coğrafyasına hizmet etmeyi bize memur eylesin. Hangi yerde memur ettiğinin hiçbir önemi yok ama bizi bu noktada hizmetkar eylesin, kendi yoluna hadim eylesin." diye konuştu.

Bugünü kendileri için, ümmet için hayırlı hizmetlerin bir başlangıç günü kabul ederek, aday adaylığını davanın bir geleneği olarak cuma günü yapmak istediğini belirten Demirdöğen, kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti ve Allah'tan çıktığı yolda kendisini mahcup etmemesini diledi.

Demirdöğen, konuşmasının ardından, adaylık için gerekli evraklarını AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muhammed Necmettin Sertpolat'a teslim etti.

Editör: Haber Merkezi