“Millet vesayetinin dışında hiçbir vesayet yok”
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Türkiye'de artık sandıkta cereyan eden millet vesayetinin dışında hiçbir vesayet yok" dedi.
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil,30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimleri değerlendirdi. Ak Parti'nin 8'inci seçimden de başarıyla çıktığını ifade eden Pakdil, şöyle konuştu:
"Küresel güçler ve onlarla işbirliği içinde olanlar; her şeyin allak bullak olduğu, dövizin tavan yaptığı, borsanın dibe çakıldığı ve piyasalarda hiçbir malın bulunmadığı bir dönemi arzu ediyor. Eğer Türkiye bugün onların dediği halde olsaydı her şey allak bullak olacaktı. 'Sizler bu memleketi yönetemiyorsunuz, iyi yapamıyorsunuz' diyerek başka bir kısım maceraların içine gireceklerdi. İnşallah bunların hepsi geçti. Türkiye'de artık sandıkta cereyan eden millet vesayetinin dışında hiçbir vesayet yok."
"Adil olacağız"
Pakdil, Ak Parti'nin yüzde 45 oy oranına çok çalışarak ulaştığını dile getirdi.
Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Pakdil, "Yeni bir kalkınma hamlesi ile karşı karşıyayız. Hep beraber çalışıp gayret ederek bu süreçte çok daha fazla hizmetler yapacağız. Bu dönemde güneşin herkesi aydınlattığı gibi adil olacağız. Hizmetleri yapacağız ama hiçbir zaman istişareden geri durmayacağız" diye konuştu.
Kendilerine yapılanları hiçbir zaman göz ardı etmeyeceklerini anlatan Pakdil, şunları kaydetti:
"Bugün yeni bir gün ve yeni şeyler söylemek lazım. Bunun yanında yapılanları unutarak, 'oldu bir çocukluk geçti gitti' diyecek durumda değiliz. İnsanlar af dileyebilir, tövbe edebilir bunlar ayrı şeyler. Rabbim müstahak olduklarını herkese versin. Ama bunu ifade etmek 'gelin başımıza Taç olun' demek değildir. Hiç kimse Kusura bakmasın, böyle bir şey yok. Makam ve mevkileri ne olursa olsun gereken işleri yapmayanlar, gereken muamelede bulunmayanlar, kendi durumlarını gözden geçirecekler. Partimizin tüzel kişiliği, partimizin hukuku ve milletin hukuku açısından herkes gereken şekilde davranmak mecburiyetindedir. Davranmayanlar ise kendilerine bir yol çizecekler, öyle gidecekler." 
 
Editör: Haber Merkezi