Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül, Yeşil Afşin Gazetesini ziyaret etti.

Afşin’e sendikal çalışmalarını sürdüren Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu ve Afşin İlçe Temsilciliği için yetki belgesi verilen Feyzullah Özenir ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Sendika faaliyetleri hakkında bilgi veren Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül'ün, sosyal medyada işlenecek suçlara hapis cezasını öngören "Yeni Sosyal Medya Kanunu"na "Dini Değerlere Hakaret ve Aşağılama Suçu"nunda dahil edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yeni Sosyal Medya Kanunu'na değinen Gül, "Basına yansıdığı kadarıyla bir kişiye hakaretin cezası 3 aydan 2 yıla kadar bir hapis cezasını ön görülüyor. Aldığımız bilgilere göre Sosyal Medya Başkanlığı diye yeni bir başkanlık oluşturulacak. Oluşturulacak Sosyal Medya Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) bünyesinde veya Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bünyesinde görev yapacak. Uzun zamandır 'Ahlak Denetim Kurulu'nun kurulmasından yanaydık. Ve halen bunu savunuyoruz." dedi.

Önce ahlak ve maneviyat ilkesini benimseyen ve manevi tahribatın önlenmesine yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bu teklif ve önerimiz hayat bulsun. Sosyal Medya Kanunu içerisine mutlaka girsin. Öyle ki sosyal medyadan dini değerlerimize, kutsallarımıza yapılan saldırıların önüne geçmiş oluruz. Mil-Diyanet Sen olarak önümüzdeki haftalar veya aylarda çıkarılacak olan kanuna dini değerlere hakaret ve aşağılama suçunun da dahil edilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

“RTÜK içerisinde ‘Ahlak Denetim Kurulu’ kurulmalı”

 “Gerek sosyal medya gerek yazılı ve görsel medyada yaşanan başta TikTok olmak üzere gençliği ve aileyi dinamitleyen bu unsurlarla mücadele için öncelikle Diyanet, RTÜK’te temsil edilmelidir. Ayrıca, 9 üyeden bir tanesinin Diyanet kontenjanı olarak tahsis edilmesi gerekiyor. Rtük içerisinde ‘Ahlak Denetim Kurulu’ kurulmalı. Aile Bakanlığı etkin ve faal çözüm önerileri ve projeleriyle Aile Bakanlığı-Diyanet ve Rtük işbirliğiyle bu konuda etkin önlemler alınmalı. Ülkemizde faaliyet gösteren eşcinsel LGBT derneklerinin kapatılarak tüm faaliyetlerinin yasaklanması lazım. Sosyal medya yasasının daha kapsayıcı ve etkinliğinin artırılması gerekiyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi