Afşin’de mikrokredi imkânlarından faydalanarak börek ve ev yemeklerinin satıldığı bir kahvaltı salonu açan Necla Küçükhurman, kendi işinin patronu oldu.

Mikrokredi projesinin özellikle bayan girişimcilere sunduğu maddi destekle iş dünyasında yer alan kadınlara bir yenisi daha eklendi. Ev ekonomilerine destek olmaya çalışan kadınlardan biri olan 45 yaşındaki Necla Küçükhurman, bin 500 lira ile başladığı mikrokredi desteği sayesinde 3 yılda kendi işini kurdu.

Afşin’de yaşayan 4 çocuk annesi Necla Küçükhurman, ev ekonomisine katkı sunmak istedi. Arayış içerisine giren Küçükhurman, yaklaşık 3 yıl önce hiç vakit kaybetmeden mikrokredi için başvuru yaptı. Aldığı eğitimin ardından bin 500 lira mikrokredi desteği verildi.

Afşin Ev Yemekleri adı altında sac böreği, mantı, sarma, ev yemekleri ve yufka ekmek satılan işyeri, kısa sürede çevredeki esnafların ve vatandaşların uğrak mekânı haline geldi.

Ev hanımlığından patronluğa uzanan 3 yıllık macerasını anlatan Necla Küçükhurman, “Yaklaşık bu iş yerini açalı 3 yıl oldu. Mikrokredi desteğiyle iş yerimi büyüttüm. Ancak ilk sene sac böreği, mantı, sarma, ev yemekleri yapıyordum. Bu yıl ise yufka ekmek üretimine geçtik ve günlük 3 bin 4 bin yufka ekmek talep ediliyor. Vatandaşlarımızın isteklerine bağlı mantı, içli köfte ne tür hamur işi isterlerse o tür yemek çıkarabiliyorum. Gün geçtikçe seri üretime geçtim 6 kişi çalıştırıyorum. Şimdi işlerim daha da güzel onlar benden memnun bende onlardan memnunum. Mikronun desteğini de her zaman gördüm. Bankalardan alsak daha farklı daha faizleri yüksek ama mikrokredi öyle değil, kazandıkça veriyorsun bu küçük esnaflar için bulunmaz bir şey. “diye konuştu.

Yufka Ekmeğe İlgi Yoğun

Yufka ekmek işini girdikten sonra yoğun ilgiyle karşılaştığını söyleyen Necla Küçükhurman, son zamanlarda yufka etmek talebinin oldukça fazla olduğunu belirtti.

Küçükhurman, “Her kadın kendine güvenerek cesaret toplayarak mikrokrediye başvursun. Özgüven bir kadında çok önemli. Küçük bir işle başlayarak zamanla ilerleyebilir. Biz son zamanda yufka ekmeğe ilginin yüksek olduğunu görünce hemen bu işi yöneldik. Yaklaşık olarak günlük 3 bin 4 bin civarı yufka ekmek yapıyoruz. Tanesini 1 liradan sattığımız yufka ekmeğin 25 kilogramını 110 liraya 50 kilogramını ise 200 liraya yapıyoruz. 6 kişilik çalışanla hem akşam hem de gündüz yufka ekmek yaparak vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. “dedi.

Editör: Haber Merkezi