Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mikrofinans Başarılı Örnekler Paylaşım toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınması için kadın erkek omuz omuza vererek çalışması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta mikrokredi kullanan kadınların geri ödemede yüzde yüz başarı sağladığını vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Maraş kadını tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun, Senem Ayşe gibi kahramanlarımızın yaptığı mücadele gibi şimdi de ailesi için üretim yapıyor. Çaresizliğin olmadığını bir kez daha göstermişlerdir. Fatihleri, Yavuzları, Tayyip Erdoğanları dünyaya getiren annelerdir. Ülkemizin kurtuluşu için kadınlarımızın neler yaptığını hepimiz biliyoruz.16 Nisan'da bir referandum var. Bu referandum ülkemizde krizlerle özdeşleşmiş bir parlamenter sistemin değişmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Son 15 yıla baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ile değişmesi gereken bu parlamenter sisteme rağmen ülkemiz ilerlemeye devam ediyor."

Erkoç, konuşmasının ardından mikrokredi kullanımında başarılı olan Elif Sema Yıldırım, Sibel Çınar ve Şaziye Tepebaşılı'ya hediyelerini takdim etti.

Programın sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Topluluğu mini bir konser verdi.

Editör: Haber Merkezi