Afşin 'de yaşayan ev hanımı Selda Polat, mikro kredi uygulamasından aldığı 8 bin liralık destek sayesinde, bayan kuaförü açarak kendi işinin patronu oldu.

2 çocuk annesi Selda Polat, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen mikro krediye başvurdu. Buradan aldığı destek ile iş hayatına atılan Polat, hem aile bütçesine katkı sağlıyor, hem de sevdiği işi yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mikro kedi sayesinde hayatının değiştiğini söyleyen Selda Polat, “6 yıl önce bin lirayla başladığım bir serüvendi. Şimdi ise 8 bin lira mikro kredi desteği ile dükkan sahibiyim” dedi.

2013 yılında bin lira destek alarak el işi yapıp satarak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştığını dile getiren Polat, “6 yıl önce mahallemize Afşin mikro kredi personellerimiz geldi. Bizlere mikro kredi sayesinde birçok imkana sahip olacağımızı, kendi ayaklarımızın üzerinde durabileceğimizi söylediler. 2013 yılında ilk kredimi bin lira olarak çektim. Bu krediyle iğne oyası yapıp satmaya başlamıştım. Daha sonra asıl mesleğim olan kuaförlüğü icra etmek istediğimi eşime söyledim. Onunda kabulüyle birlikte 8 bin lira mikro kredi desteği ile bu işe adım attım. Küçük bir odada başladığım serüvenim şuanda güzel bir dükkana dönüştü. 2 yıldan beri kuaförlük yapıyorum" dedi.

Bayanların kendi ayakları üzeride durmasının gerektiğini ifade eden Polat, konulmasına şöyle devam etti:

"Ev hanımlarımızın devletimizin desteklerinden yararlanması gerekiyor. Ben ilk başta bin lira ile başladım fakat zamanla hem kazandım hem de kredi limiti arttı. Bayanlarımız onun için bin lira küçük deyip geçmesinler. Büyük işler başarılabilinir. Bir ev hanımı için geleceğin teminatını bile olabiliyor. Önemli olan fikirlerinizi ve beceriniz öne koymak. Yani kadın azim ederse yapamayacağı, başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Buradan bizleri bu imkânı sağlayan herkese ve beni mikro krediyle tanıştıran Afşin’deki mikro kredi personellerine teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” dedi.

Afşin’de mevcut kredi kullanan 812 mikro girişimcinin bulunduğunu belirten Afşin Mikro Kredi Şube Yöneticisi Sonay Denizhan, “Hayallerini gerçekleştirmek isteyen bayanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. İnsanların hayatlarını daha iyi idame ettirmesi için onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. " dedi

Denizhan, “Selda hanımın dükkanını ne kadar güzel işler başardığını görmek için onu ziyarete geldik. Selda Hanım gibi daha çok başarılı üyelerimiz var. Mikro kredi kullanıp da çok güzel yerlere gelmiş bayanlarımız var. Selda Hanım gibi mikro kredi kullanmak isteyen olursa bizlere ulaşmasını istiyoruz. Bin lira küçük bir para deyip geçmesinler çok güzel işler başarabilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi