"Citibank Mikro Girişimci Ödülleri" yarışmasında,  Afşin mikro kredi kullanıcılarından Kezziban Taşyürek, Finansal Kategorisinde birinci oldu.
 
Citibank`ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte düzenlediği Citi Mikro Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu. Afşin’den Kezziban Taşyürek Finansal Kategoride birinci oldu.
Citibank`ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte düzenlediği Citi Mikro Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, KEDV Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar ve çok sayıda davetli katılmıştı.
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Kezban Taşyürek’in Dedebaba Mahallesi’nde bulunan dikim evine giderek başarılar diledi.
Arıcan, 2009 tarihinde Kaymakamlığımız bünyesinde Mikro Finans Şubesi’ni kurmuştuk. O tarihten itibaren 1000 kişi mikro krediden yararlandı. Gerçekten bayanlarımızın büyük bölümü hem sosyal anlamda hem de ekonomik anlamda kendilerini geliştirdiler. Bunun en güzel örneğini Kezban hanımdan görüyoruz. Gecen günlerde Türkiye İsrafı Vakfı ve Citibank tarafından düzenlenen yarışmada birinci oldular. Kendilerini tebrik ediyorum ilçemizdeki bayanlara örnek oldular. Katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
Önce işe girdi daha sonra işin patronu oldu
Afşin’de dikim evine işçi olarak giren Kezziban Taşyürek, hayat hikayesini şöyle anlattı:
“Kahramanmaraş’ta yaşarken, Afşin’e taşınmak zorunda kaldık. Ailemle Afşin’e gelince maddi sıkıntılar çektik. Daha sonra Afşin’de şuanda sahibi olduğum iş yerine işçi olarak başladım.  Afşin Mikro Kredi Şube Müdürü Sonay hanım buraya geldi. Ben kendisine sizi tanıyorum, mikro krediyi tanıyorum dedim. O zaman Sonay Hanım gelin sizinle görüşelim dedi. İş yeri sahibimiz de bana dedi ki “abla o parayla ne yapacaksın” dedi. Ama benim içimden bir ses dedi ki ben çok iş yapacağım dedi. Sonra mikro krediyi çektim ve işe başladım. İki yıldan buyana çalışmaktayım, sonrasında önceden çalıştığımız iş yeri devren satılık oldu. Ben kendime güvendim ve ben alırım dedim. İş yerini devraldım. Şuanda üç kişi çalıştırıyorum ve kendi işimin patronu olmuş durumdayım. Ben bayanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum ve diyorum ki; “Evde oturmayın, çalışın, üretken olun, evde oturarak kimseye bir faydanız olmaz.” Ben şahsen 12 yıldır çalışmaktayım ve 3 yıldır da kendi işimin patronuyum. “ dedi.
Editör: Haber Merkezi