Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Semih Köş, 1 Kasım seçimlerinde partisinin başarısız olduğunu belirterek, görevinden ayrıldığını açıkladı.

1 Kasım 2015’te gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde büyük oy düşüşü yaşayan Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) çeşitli gerekçelerle istifa eden yöneticilere Afşin’den de bir isim eklendi. Partisinden istifa eden Köş, AK Parti Milletvekili Mehmet İlker Çitil’in Afşin’e teşekkür ziyareti programında ilçe seçim bürosuna gelerek AK Parti’ye geçtiğini açıkladı.

Katılım programında konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, “ Bugün aramızda Köş ailesinden Mehmet arkadaşımız bulunmakta. Köş sülalesi ilçemizin nüfuz olarak geniş ailelerinden biridir, kendisi de MHP ilçe Yönetim Kurulu Üyesiydi. Köş kardeşimiz partisindeki görevinden istifa ederek AK Parti’ye katılım sağladı. Bu sağduyulu davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte partimize emek ve gayretlerini vereceğini biliyorum” şeklinde konuştu.

MHP’de ki görevinden istifa ederek AK Parti rozeti takan Köş, “ Milletinden uzak olanlardan milliyetçi olunmaz. 1 Kasım Genel Seçimleri öncesi ve sonrasında Sayın Devlet Bahçeli’nin tutumlarını ve politikasını doğru bulmuyorum. 1 Kasım'da 15.kez kaybeden MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yıllar önce "Üst üste yenilenler istifa etmeli" sözüne katılıyorum ve partimden istifa ederek AK Parti’nin saflarına katılıyorum. Bu saatten sonra AK Parti’yle beraber hareket edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Gerçekleştirilen konuşmalarının ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Yönetim Kurulu Üyesi Köş’e AK Parti rozetlerini taktı.

Bilindiği gibi en son Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Akif Tolun, "Meral Akşener'i partinin başında görmek istiyoruz" diyerek partisinden istifa etmişti. Torun, “Meral Akşener hanımın genel başkanımız olmasını istiyoruz. Zaten şu an taban bundan yana. İnşallah Meral Akşener hanımefendi genel başkan olur, bizde onunla beraber Türkiye’mizin birlik ve beraberliği için hep beraber birlikte çalışırız" açıklamasını yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi