Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Afşinli Şehidimiz Jandarma Er Ömer Erüstün’ün Cenaze töreni haberinin bazı basın yayın organlarının haberi çarptırarak verdiğini söyledi.

Afşin’in şehidini, büyük bir saygıyla son yolculuğuna uğurlandığını ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor, MHP Kahramanmaraş Milletvekili olarak, şehit yakınları ve Afşinli vatandaşlar tarafından en ufak bir tepki almadığını belirtti.

Ulusal yayın yapan bir gazetede haberin çarptırılarak kamuoyuna servis edildiğini ifade eden MHP’li Tor, “Posta Gazetesinde yer alan ve birinci sayfadan verilen bir haberde, büyük bir vakar ve huzur içinde gerçekleştirilen cenaze töreni,  sanki büyük tepkilere sebep olmuş gibi sunularak, güzide Afşin halkı bu cenaze töreni ile adeta rencide edilmiştir” dedi.

Konuyla alakalı MHP Afşin İlçe Teşkilatında basın açıklaması yapan Milletvekili Tor,  “Siirt’te askerlik görevini yapmakta iken, Siirt-Pervari yolunda PKK’lı bölücü teröristlerin döşedikleri mayını patlatmaları sonucu şehit olan sekiz güvenlik görevlimize öncelikle Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizden biri olan hemşerimiz Ömer Erüstün, 21.08.2015 günü Afşin Ulu Cami’de cuma namazından sonra cenaze töreni yapılarak toprağa verildi. Kadirşinas, vefalı, vatansever Afşin halkı törene büyük ilgi göstermiştir. Bugüne kadar yapılan cenaze törenlerinin en görkemlisi, huzur ve huşu içinde gerçekleştirilmiştir. Afşin halkına bu duyarlı davranışı nedeniyle MHP milletvekili olarak minnet ve şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Gazetede çıkan haberle Afşin halkının rencide edildiğini söylen MHP’li Tor, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün(22.08.2015), Posta Gazetesinde yer alan ve birinci sayfadan verilen bir haberde, büyük bir vakar ve huzur içinde gerçekleştirilen cenaze töreni,  sanki büyük tepkilere sebep olmuş gibi sunularak, güzide Afşin halkı bu cenaze töreni ile adeta rencide edilmiştir. Bu vesile ile Posta gazetesinde yayınlanan haberin gerçek olmadığını açıklamak üzere bu basın toplantısını tertip etmiş bulunuyorum.

“Cenaze törenine katılmak ve görevimizi ifa etmek üzere dün sabah karayolu ile Afşin’e geldim.  Cuma namazını ve cenaze namazını eda ettikten sonra, kortej yürüyüşüne katılmadım. Daha sonrada asri mezarlıkta defin işlemlerine katıldım, taziye yerinde taziyede bulunarak görevimi tamamladım. Böyle olduğu halde haberde, korteje katılmış ve vatandaşın tepkisine muhatap olmuşum gibi bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Törenin görüntü kaydından izlediğim kadarıyla, vatandaşın bir tanesi kime yönelik olduğunu bilmediğim,”sayın vekil mutlu musunuz ? ” şeklinde bir beyanının olduğunu sonradan öğrendim. Bu beyan kortej yürüyüşü sırasında söylenmiştir ve beyan çoğul değil tekildir. Muhatabın kim olduğu belli değildir. Bu beyana adımın karıştırılması haksızlıktır. Her zaman olduğu gibi Afşin halkına sevgi ve saygım sonsuzdur. Afşinli hemşerilerimle her zaman olduğu gibi cenaze töreni sırasında da büyük teveccühlerine şahit oldum. Sağ olsunlar var olsunlar”

Şehit Asker Ömer Erüstün’ün cenazesinde Afşin halkının sağlam bir duruş sergilediğini belirten Tor, “ Ateş düştüğü yeri yakar. Böylesi bir olayda cenaze sahiplerinin veya halkın eleştirilerine, acılarına ve infiallerine saygı göstermek, duygu birikimini anlamak lazımdır. Bu acı olay dahi Afşin halkının duruşunu bozmamıştır, teşkilat mensuplarımız cenazenin adabına uygun bir şekilde hareket etmişlerdir. Bu duygu ve tepkileri anlamak için halkın içinde olmak gerekir. Resmi ve sivil güvenlik çemberinde, resmi erkan korumasında bu duyguları anlamak mümkün olmayacaktır. Aksu Tv’ ye yaptığı açıklamada (21.08.2015) hakaret edildiğini söyleyen Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, halkın arasına korumasız çıkar ise vatandaşın duygularını ve tepkinin boyutunu daha iyi anlayacaktır.

Terör konusunda Milliyetçi Hareket Partisi haklı çıkmıştır. Haklı çıktığı bizzat TBMM’de Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından da beyan edilmiştir. Vatandaş da, MHP’nin haklılığını beyan etmektedir.   Vatandaşın terör konusunda Milliyetçi Hareket Partisi’ne hiçbir tepkisi olmamıştır. AKP’nin terör konusunda MHP’ye söyleyeceği hiçbir söz yoktur” ifadelerine yer verdi.

 AKP’nin bazı vekillerine gösterilen tepkiye, MHP’nin adının karıştırılmasını kabul etmediklerini ve Afşin halkı buna kanmayacağını söyleyen MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, “ Beyan edildiği üzere,  Dolmabahçe’de PKK’nın siyasi temsilcileri diye (bizzat cumhurbaşkanı tarafından beyan edildiği üzere) iddia edilen bir siyasi partinin temsilcileri ile toplantılar yaparak el sıkışan Milletvekili Mahir Ünal ile yan yana gelmemek için kortej yürüyüşüne katılmadım. Zira terörün boyutunun yegane sorumlusu AKP yöneticileridir. Çözüm sürecinde “ analar ağlamasın” söylemiyle, terörün beslenmesine, teröristlerin yığınak yapmasına göz yumulmuştur. Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın beyanına göre “eli silahlı teröristlerin karakollara bay bay etmesine ses çıkarılmamıştır”

 “ PKK terörünün bu boyutlara gelmesine, yalan/yanlış beyanlarla, iftiralarla sorumlu/ortak arayanlara tavsiyemiz aynaya bakmalarıdır. Posta Gazetesinde yer alan haber gerçeği yansıtmadığı gibi, söz konusu haberde Milletvekili Mahir Ünal’ın adının yer almaması da ayrıca düşünülecek bir durumdur. Gazete haberinin şahsımla ve törenle ilgili bölümü gerçek değildir. Konu yasal zeminde de ayrıca takip edilecektir.  Söz konusu haber nedeniyle cenaze törenine katılanlara, Afşin halkına da saygısızlık yapılmış, büyük bir vakar içinde gerçekleştirilen tören, sanki büyük tepkilere yol açmış gibi sunularak haklımızın duruşuna gölge düşürülmeye çalışılmıştır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi