Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, 272 oyla yeniden il başkanlığına seçildi.

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığının 12. Olağan Kongresi'nde Afşinli hemşerimiz Mevcut İl Başkanı Süleyman Öner 272 oy alırken, Ömer Özkan 263 ve Mustafa Akpınar ise 35 oy aldı, 1 oy da geçersiz sayıldı. Kongrede 608 delegeden 571'i oy kullandı.

Milletvekili Tor, memleketi Kahramanmaraş'ta partisinin olağan il kongresine katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde; mevcut il başkanı Süleyman Öner, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ve Ömer Özkan'ın yarıştığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor'un başkanlığında divan oluşturuldu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, yaptığı konuşmada, "Bu gerçekleştirmiş olduğumuz kongrenin partimize, Türkiye'mize birlik ve bütünlüğümüze vesile olması en büyük arzumuzdur. Burada sevgi ve kardeşlik içerisinde olacağız. Sevginin olmadığı yerde başarı olmaz." diye konuştu.

Tor, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal çok ciddi problemlerle karşı kaşıya olduğunu söyledi. Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın kuzey Irak'ta bir oluşum sağladıklarını ve aynı oluşumu Suriye'de sağlamaya çabası içinde olduklarını belirten Fahrettin Oğuz Tor, terörün karşısında olduğunu söyleyenlerin bugün teröriste yardım edip ağır silahlar verdiklerini söyledi.

Tor, şöyle devam etti:

"Ancak unutmamamız gereken bir konu var. MHP'nin sayın Genel Başkanı Habur'un rezalet olduğunu, Kobani'nin rezalet olduğunu, açılımın rezalet olduğunu defalarca söyledi ve haklı çıktı. Biz, PYD konusunda da iktidarı geçmişte çok ciddi şekilde uyardık, burada liderinin ayağına bir tek kırmızı halı sermedikleri kaldı. Kobani'ye teröristleri geçirdiler arabalarının mazot parasını Türkiye ödedi. Hastalarını Suruç'ta, Şanlıurfa'da devlet hastanelerinde tedavi ettik, bugün onlar bizim askerimize, polisimize, korucumuza maalesef kurşun sıkıyor. İktidar ayağını denk alsın, iktidar bunları görsün."

Öner, Birlik Mesajı Verdi

Sonuçların açıklanmasının ardından tekrar MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığına seçilen Süleyman Öner, yaptığı kısa konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek: “2023 Lider Ülke Türkiye için Kahramanmaraş’ta birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. Tek yürek olup, önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde Kahramanmaraş’ta başarıyı yakalayacağız. Tüm delegelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“2023 Milliyetçi Türkiye hedefimiz var”

Öner, şöyle konuştu: “25 Ocak 2015 tarihinde bu salonda değerli başkanım ve dava arkadaşlarım teveccühü ile milliyet ülkücü hareketin Kahramanmaraş’ta bayrağı il yönetimine teşvik etmiştiniz. Şuanda görevimiz süresi doldu. Tabi iki değerli arkadaşta bu bayrağı üstlenmek için aday oldular. O günden bugüne kadar hatalarımız olabilir yönetimim adına hepinizden helallik istiyorum. Biz hakkımızı sizlere helal ediyoruz. Faaliyetlerimizi gördünüz, 2 buçuk yıl içerisinde bizleri tanıdınız. Ben MHP’ne verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gün birlik günüdür. Gün bir olma, dirlik olma, birlik olma günüdür. Çünkü önümüzde 2023 Milliyetçi Türkiye hedefimiz var. Nasıl ki milli mücadele yıllarında Kahramanmaraş Türkiye’nin kuruluşuna vesile olduysa buradan Kahramanmaraş’tan bozkurtların şahlanışı da hürriyetle Türkiye için öyle olacaktır.”



Mhp’nin Yeni Yönetim Kurulu

Süleyman Öner, Ökkeş Turaç, Özcan Çabukkurtul, Necmi Ulutaş, Halil İbrahim Ahmetoğlu, Ömer Yılmaz, Mustafa Demir, Ahmet Özkömeç, Hulusi Kaya, Mehmet Numan Aydoğan, Hüseyin Vahit Demiröz, Ahmet Kahveci, Fikret Ali Arayan, Osman Arıcı, Yusuf Polat, Rızvan Çalışır, Sinan Çevik, İsmail Yıldırım, Ahmet Çabukel, Çağrı Karabina, Hanifi Kekeç, Murat Doğan, Ömer Emrah Satıcı, Mürsel Şakalar, Mehmet Ramazanoğlulları

Disiplin Kurulu Üyeleri

Ferhat Kocabaş, Mansur Pehlivan, Mehmet Kayabaşı, Muharrem Orçan, Ökkeş Daşçal, Osman Bunsuz, Yaşar Kaba

Genel Kurul Delegeleri

Süleyman Öner, Mesut Kaplan, Vahdet Sayın, Ali Demir, Ersal Koç, Fatih Üstün, Mansur Metehan, Yusuf Şahin, Mustafa Akpınar, Mehmet Şahan, Tahsin Çiçek, Nilgün Kayıran, Semra İspir, Mehmet Kara, Cahit Hayta

Editör: Haber Merkezi