Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a, Çöllolar Kömür Havzasını sordu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor, Afşin Elbistan B Termik Santraline kömür temin edilen Çöllolar kömür sahasında yaklaşık 5 yıl önce meydana gelen göçüğü meclis gündemine taşıdı. Tor, Enerji Bakanı Albayrak’ın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

2011 yılında Afşin Çöllolar Kömür Havzası'nda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 madencinin cesedinin hala çıkarılamadığını belirten Tor, “ Çöllolar’da medya gelen kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup 9 vatandaşımızın cansız bedenine halen ulaşılamamıştır. Konuyla ilgili olarak ‘Bilinçli taksirde birden çok kişinin ölümüne sebep vermek suçundan’ adli makamlarca dava açılmıştır. Davanın duruşması 19 Ocak 2016 tarihine ertelenmiştir” dedi.

Tor, Enerji Bakanı Albayrak’ın cevaplaması için TBMM’ye sunmuş olduğu yazılı soru önergesinde;

1- Bu maden ocağı göçükten sonra hiç çalışmış mıdır?

2- Göçük meydana geldikten sonra Enerji Bakanlığı tarafından gerekli incelemeler yapılmış mıdır? Yapıldı ise göçüğün sebepleri nelerdir, bu incelemeler kamuoyu ile paylaşılmış mıdır?

3- Enerji Bakanlığı tarafından göçük altında kalan vatandaşlarımızın yakınlarına herhangi bir yardım yapılmış mıdır? Yapılmış ise nelerdir?

4- Toprak altında kalan maden işçilerimizin naaşlarının bulunması için çalışma yapılmakta mıdır?

İfadelerine yer verdi.

 

Editör: Haber Merkezi