Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isterken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerde bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde partileriyle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimlerin önemine değindi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partililerin yoğun tezahürat kürsüye çıkmasıyla devam etti.

“MHP 2 MİLYON 300 BİNİ AŞKIN OYUNU ARTIRDI”
Konuşmasına mahalli idareler seçimlerini değerlendirerek başlayan Bahçeli, “Sizlerle birlikte olmamım temel amacı 2014 yılında meydana gelen siyasi olayları ikincisinde düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak içindir. 2014 yılı başından itibaren mahalle idareler seçimi, seçim takvimi başlamış ve 30 mart Pazar günü yapılmış olan seçimler sonrasında bin 300 belediye başkanı görevlerin başında bulunarak programlarını uygulamaya koymuşlardır. MHP bu seçimlere Türkiye genlinde girmiştir. 2 milyon 300 bini aşkın bir oy artışıyla en fazla oyunu artıran parti niteliğine sahip olmuştur. Ve çok sayıda il, ilçe, belde belediye başkanlıklarını kazanmış. Fakat 30 büyük şehir belediye başkanlığı içerisinde Adana, Mersin ve Manisa gibi büyük şehirlere mührünü vurmuştur. Seçim sonuçlarının değerlendirmesine baktığımızda MHP birçok ilimizde ve ilçemizde ikinci parti konumuna gelmiş, bazen çok az oy farkıyla seçimlerde bekleneni vermemiştir. Bunlardan bir tanesi Kahramanmaraş’tır. Kahramanmaraş bir gün MHP’nin olması lazım. Özel bir konumda bulunan ve zaman zaman milletvekili hediyeleri ve çok sayıda belde belediyesi kazandığımız bir bölgede ilk defa büyük şehir oluşumunu göz önüne aldığımız vakit çalışmalar yapılmıştır ancak MHP’nin kazandığı büyük şehirlerden birisi olmuş olsaydı çok daha mutlu ve heyecanlı olurdum. Ama hedefimizden sapmışlığımız yok. İlk yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde mühür üç hilal olarak Kahramanmaş’a vurulacaktır” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLER HER ÜLKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”
Bahçeli, konuşmasının devamında MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik düşüncelerinde herhangi bir değişiklik olmadığına dikkat çekerek, “Mahalli idareler seçimleri sonrasında Türkiye’nin gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimleri her ülke için önemlidir. MHP olarak 2 binli yıllardan buyana, mecliste yapılan seçimler dahil olmak üzere görüşlerimiz çok net, çok açık, Cumhurbaşkanlığının tanımını en iyi şekilde yapan ve o tanıma uygun kişilerin nasıl bir niteliğe sahip olmasını ifade eden siyasi parti MHP’dir. O günden bugüne kadar MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik düşüncelerinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Çünkü MHP açısından Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkenin en hassas konularından bir tanesidir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri TBMM tarafından gerçekleştirilmekteydi. Artık sizler tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

“BU HAKSIZ BİR REKABETTİR”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP’nin gerekli ikazları yapmasına rağmen dikkate alınmadığını belirten Behçeli, “Üç aday seçimlere katılacak. İşte MHP geçmişten buyana Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne şekilde yapıldığı, nasıl sonuçlar doğurduğunu gördüğü içindir ki, yine zamanında uyarsını yapmıştır. Yüksek seçim kuruluna başvurarak, adaylar arasından hale başbakan olarak görev üstlenmiş bir şahsın başbakanlıktan ayrılması gerektiğini, aksi takdirde adaylar arasında adil ve eşit bir seçimin olamayacağını ifade ettik. Ancak yüksek seçim kurulu bu kararı dikkate almadı. AK Parti’nin parti ve hükümet sözcüleri tarafından yasa böyle çıkmıştır ve buna sözüyle adaylardan birisi AK Parti’nim genel başkanı ve başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu haksız bir rekabettir. Recep Tayyip Erdoğan ileri demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerin genişletilmesinden bahsediyor, 12 yılda bunları en iyi şekilde uyguladığını söylüyor, gerekli reformları dinledikleri söylüyor ama uygulamaya geldiğinde adil, eşit olamıyor. Ve seçimlerin herkesin hakkını kullanacağı bir ortamda yapılmasını bir türlü kabullenemiyor. Şimdi başbakan olarak seçimlere girerken bu adaylığın öyküsünü hepimiz bilmemiz lazım. hepimizin hatırladığı gibi 2007 yılında kardeşim Abdullah Gül diyerek, AK Parti içerisinden bir şahsiyeti aday olarak göstermiştir. Ama esas kendisi o dönemlerde aday olmayı istemişti. Kendisine olan tepkilerin ve kendisinin hazırlık içerisinde bulunmamasının getirmiş olduğu kaygılarla Cumhurbaşkanlığı adayı olarak partinin kuruluşundan itibaren beraber olduğu ve kardeşim dediği Abdullah Gül beyi meclis gurup toplantısında halka takdim etmiştir. Bazı rakamsal tıkanıklardan dolayı ülkemizin erken seçime gitmiştir. Erken seçim sonrası AK Parti Kayseri’de Abdullah Gül’ü de yanına almak suretiyle ilk düzenlenen mitingde Müslüman bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz şekilde kamuoyuna inançları doğrultusunda bir davranış şeklini sergilemesini istercesine bir propagandaya başlamıştır. Bu tabi çok yanlış oldu. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren Cumhurbaşkanı olan her kişiyi Müslüman olmayan bir kişi olarak nitelendirmek büyük bir utanmazlıktır, edepsizliktir” şeklinde konuştu.

“KUŞ DİLİYLE KONUŞUYORLAR”
Sosyal medya üzerinden MHP’lilerin tahrik edildiğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

“Her parti aday çıkartsın, niye çıkartmıyorlar? Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi niye aday çıkartmıyorsunuz? gibi sözlerle bizim insanlarımızın davaya olan mensubiyet şuurunu kamçılamaya çalışmışlardır. Efendim soruluyor; Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı kim olacak? Şimdi yeni bir usul var; Twitter aracılığıyla kuş diliyle konuşuyor. Şu olursa iyi, şu olursa olmaz, şunun olmasında yarar vardır. Mübarek insanlar, bu hareketin milletvekiliysen kuş diliyle konuşacağınıza gelip genel başkanınıza 'ben aday olmak istiyorum' diye niye söylemiyorsunuz? Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin 6 bin maaşlı kuş dili sosyal medyasını kullanan insanların tivitleriyle, ülkücülerimizin arasında polemik yapıyorlar. Şimdi gelin Kahramanmaraşlılar olarak hep beraber düşünelim. 30 Mart seçimlerinin sonuçlarını geri alsak oy oranımız 8 milyona yakın. Bizim oy oranımız 17,76’dır. Bundan Cumhurbaşkanı seçmek mümkün olabilir mi? Şu salonda duran arkadaşların hepsi aday olmaya layık arkadaşlarımız. Gece gündüz çalıştık. Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday çıkartmasını körükleyenler, bize oy vereceklerini hiç söylerken duydunuz mu? Biz hepimiz kenetlendik oyumuzu kendi adayımıza verdik. Diğer partiler arasında en fazla oy alan 2 parti bu yarışta ikinci tura kalacak olursa bunlardan bir tanesi Adalet Ve Kalkınma Partisi diğeri de bir başka parti olsa Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin Ak Kurtları, Bozkurtların kuyruğuna takılmaya başlar.”

“ÜLKÜCÜLERİN KARDEŞİ OLAN İMKANSIZ”
Başbakan Erdoğan’ın ülkücülerin kardeşi olduğunu her fırsatta söylediğini dile getiren Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan yeri geldiğinde milliyetçidir, yeri geldiğinde muhafazakardır, yeri geldiğinde de ülkücüleri kandırmak için bir tür sahtekardır. Hemen bir mektup okuyor. Bir de ağlamadan sorumlu genel müdür var. Bizim ülkücüler de akşam eve gelmiş, bir tas çorba eşi önüne koymuş tam bunları yerken haberlerde ne var diyor, idama mahkum edilmiş bir ülküdaşımızın şirini okurken duygulanıyor. Bakıyorki Bülent Arınç okuyor, ağlıyor. Recep Tayyip Erdoğan da boğuk bir sesle konuşuyor. Allah Allah diyor 'şunlara bak bizim şehidimiz için ne kadar göz yaşı döküyorlar' diyor. Hangi gün sazı ne çalacaksa ülkücü türküyü ona göre bağlıyor. Siz değerli arkadaşlarım da buna inanıyorsunuz. Haklı haksız bizi eleştirmeye başlıyorsunuz. Son günlerde çıkmış 'ülkücüler benim kardeşimdir' diyor. Recep Tayyip Erdoğan, ülkücülerin hiçbir zaman sen kardeşi olmazsın” dedi.

AK Partiye oy veren insanları uyarılarını dikkate almasını isteyen Bahçeli, “Bir de 17-25 var arkadaşlar. 17-25’e baktığımız vaki birisi bir bakan ve çocuğu, ikincisi bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Üçüncüsü kolundaki saatiyle beraber bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Dördüncüsü 'bakara makara' diye İslamiyet’le alay eden bir başka haysiyetsiz değil mi? Şimdi bunu böyle yaparken şunu saklıyorsun; peki bu neyin nesi? Bunlar 17 Aralık'ın mahsulüyse şurası 25 Aralık'ın mahsulüdür. Burada Recep Tayyip Erdoğan, Bilal oğlan var. Bunun içerisinde ayakkabı kutuları var. Şimdi gördük ki ayakkabıdan ziyade kutular kıymetliymiş. İçinde dolar euro var. Bir de havuz var. Havuzun içerisinde su olması lazım. Türkiye’nin haramzadeleri havuzu doldurmuşlar, ihale kapmacası yapıyorlar” dedi.

“EKMELEDDİN İHSANOĞLU YALANA ALIŞINCAYA KADAR 5 YIL GEÇER”
Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta yaptığını Çankaya’da yapıp her gün onun zırvalarını, yalanlarını dinleyeceğimiz yerde daha yalana alışıncaya kadar 5 yılı dolacak olan Ekmel beyi Cumhurbaşkanı yapsak ne olur? Yarın cumartesi yatın kalkın ama pazar günü dimdik ayağa kalkın. Kahramanmaraşlılar, bir kahramanlıkta, hırsıza, yolsuza, soysuza karşı bir millet evladında buluşun ve gösterin” konuşmasını tamamladı





Editör: Haber Merkezi