MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, KİT'lerde çalışan taşeron işçilerine de kadro verilmesini istediklerini söyledi.

Tor, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Sakarya Milletvekili Zihni Açbaile düzenlediği basın toplantısında, taşeron işçilerin kadroya alınmasında sınav şartının uygun olmadığını, şimdiye kadar yapılan uygulamalara bakıldığında, sınavın ciddi hak kayıplarına yol açtığını belirtti.

Yansıyan bilgilere göre, KİT'lerde çalışanların bu düzenlemeden istifade edemeyeceklerini ifade eden Tor, "KİT'lerde çalışanları bu düzenlemenin dışında tutmak, başta anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olacaktır." dedi.

KİT'lerde çalışanların doğrudan üretim süreçlerinde yer aldıkları için daha yoğun emek sarf ettiğini dile getiren Tor, "Biz hiçbir ayrım yapılmadan, tüm taşeron işçilerine kadro verilmesi gerektiğini, KİT'lerin ayrılmasının hak ve adalet, hakkaniyet ve ahlaka uygun olmayacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tor, KİT'lerde toplam 40 bin civarında taşeron işçisi bulunduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz büyüktür. Devlete düşen hak ve hakkaniyettir, adalettir. Devlet, birilerine kadro verirken, birilerini mahrum bırakamaz. Kaldı ki KİT'lerde çalışan taşeron işçileri de bu ülkenin kalkınmasına, üretimine önemli katkılar sağlayan fedakar arkadaşlarımızdır. KİT'lerde çalışanların bu imkanlardan mahrum edilmesi, şiddetle huzura ihtiyacımız olduğu bu dönemde, toplumsal barışa ve huzura da katkı sağlamayacaktır.

KİT'lerde çalışanlara kadro verilmemesi; o yasanın ölü doğmasına, binlerce emekçinin mağdur olmasına, binlerce emekçinin umutlarının sönmesine, toplumsal barışın bozulmasına sebep olacaktır. MHP olarak dilek ve talebimiz, KİT'lerde çalışan taşeron işçilerine de kadro verilmesidir.

Tasarıya, KİT'lerde çalışanların dahil edilmemesi halinde, bu haksızlığı ve adaletsizliği gidermek için, MHP olarak her türlü girişim ve gayreti göstereceğiz."

Editör: Haber Merkezi