Milliyetçi Hareket Partisi Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, Afşin Belediyesinin yanında bulunan boş alana kurulan köy pazarında, vatandaşların ve pazar esnafının mağdur olduğunu belirtti.
Esnaf ve alışveriş için gelen vatandaşların köy pazarında mağdur olduğunu belirten MHP Afşin İlçe Başkanı Taşkale, "İlçemizin ihtiyacını karşılayan yoğurt ve süt pazarı belediyenin yanında bulunan açık bir alana taşındı ama kış aylarında bulunmamız nedeniyle pazar esnafımız ve oraya giden vatandaşlarımız çok çile çekmekte. Şuanda Afşin'de bulunan yoğurt pazarı halkımıza ve Afşin'e yakışmıyor." dedi.
Taşkale, "Afşin’in yoğurt, süt pazarını zaman zaman giderek geziyoruz durumunu görüyoruz. Orada hijyenik bir ortam zaten yok. İnsanlarımız kendi ürettikleri ürünleri getiriyor fakat vatandaşlarımızın ısınacak ve barınacak bir yerleri yok. Ortalık zaten tamamen hijyenden mahrum, her taraf kir toz. Hijyen şartları müsait olmadığı için orada satılan ürünlerde de sıkıntı çıkabilir. Oraya gidip ziyaret ettiğimizde hem alan müşteriler hem de satan arkadaşlarımız durumdan şikayetçiler, kış şartları zorlaştıkça bu durum daha kötü olacak. Kış aylarında yağan yağmur pazar esnaflarımızın bulunduğu alanı gölet haline getiriyor, alışveriş yapmak için giden vatandaşlarımızda bu durumdan muzdarip. Bu pazar belediyemizin yanı başında olmasına rağmen bu durum belediyenin ilgili birimlerinin dikkatini çekmiyor. Hatta kendileri de oradan alışveriş yapıyorlar. Ancak sorunun çözümü için bir proje başlatılması gerekir" şeklinde konuştu.
Yoğurt süt pazarı için acilen çalışma başlatılmasını söyleyen Taşkale, "İlçemizin yoğurt ve süt pazarının bu durumu en kısa zamanda ele alınması gerekiyor, vatandaşlarımızın ve pazar esnafımızın bu mağduriyeti giderilmelidir. Kış şartları daha da kötüye gitmeden bu duruma el atılması gerekiyor. Gönül isterdi ki belediyemiz güzel, sıcak ve hijyenik bir pazar yeri yapsın ve bu pazarımızı oraya taşısın. Vatandaşlarımızın ve pazar esnafımızın mağduriyetlerini gidersin. Ama bugünkü köy pazarının durumu içler acısıdır. Afşin Belediye Başkanımızın ve ilgili birimlerin pazarımıza hassasiyet göstermesi gerekiyor. Şuanda vatandaşlarımızı ve pazar esnafımızı mağduriyetten kurtarmak için şimdilik zeminde beton veya asfalt kaplama yapılarak geçici bir çözüm üretebilir." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi