Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, "MHP Afşin İlçe Teşkilatı olarak Afşin'in problemlerini her ortamda dile getiriyoruz fakat sorunların çözümü noktasında bir şeyleler yapılmıyor" dedi.
MHP Afşin İlçe Başkanı Taşkale, düzenlemiş olduğu basın toplantısında  ilçedeki sorunlar dile getirildi.
Parti binasında açıklama yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale , "MHP Afşin İlçe Teşkilatı olarak Afşin'in problemlerini her ortamda dile getiriyoruz fakat sorunların çözümü noktasında bir şeyleler yapılmıyor. 30 Mart 2014 seçimlerinden önce Afşin'in nüfusu 83 binlerdeyken bugün 82 binlerde, bu Afşin'in durmadan dışarıya göç vermesi demek, bu da artık Afşin'in artık cazibe merkezi olmadığını gösteriyor. MHP İlçe Teşkilatı olarak sivil toplum kuruluşlarımız ve ilgili makamlarımızdan  Afşin'in tekrar cazibe merkezi halinde getirmek için çalışmalara başlamalarını istiyoruz.  Göç vermenin önüne geçmek için en kısa zamanda bir acil eylem planlaması hazırlanması gerekiyor." şeklinde konuştu.
Afşin'de yaşanan hava kirliğine de dikkat çeken MHP'li  Taşkale, "Kış mevsimine girdik ve Afşin'de herkesin dikkatini çeken hava kirliliği gözlenmektedir. Hava kirliliğinin önüne geçilmesi için yetkililerimize sesleniyoruz, ilçemizde bulunan termik santrallerine karşı değiliz ama insanlarımızın sağlığı bizim için vazgeçilmez bir unsurdur. Mevcut santrallerin filtresiz çalışmasına karışıyız, bu hava kirliliği devam ettiği müddetçe tepki olarak eylem yapmayı düşünüyoruz.  Afşin'de küçük esnaflarımız çok mağdur durumda, çok zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyorlar.  Her geçen gün uluslararası şirketler Afşin'de yeni bir yer açıyor ve küçük esnaflarımızın gelirlerine mani oluyorlar ve esnafımız şuanda kepenk kapatacak duruma geldi. Bu noktada Ticaret ve Sanayi Odamıza, Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza büyük sorumluluklar düşmekte ve bu esnaflarımızı ayakta tutmanın yollarını bulmaları gerekmektedir. MHP Afşin İlçe Teşkilatı olarak sivil toplum kuruluşlarımıza seslenmek istiyorum, esnaflarımızı ayakta tutmak için yapılan her türlü mücadele ve eyleme hazırız." ifadelerini kullandı.
4 Ocak 2015 MHP Afşin İlçe Kongresinin Afşin Belediye Düğün Salonunda yapılacağını söyleyen Taşkale, "4 Ocakta kongremizi gerçekleştireceğiz, bu çerçevede Afşin'in mahallelerini geziyoruz, vatandaşlarımızla buluşuyoruz ama mahalle sokaklarımız çamurdan çıkılmıyor. Belediyemizin vatandaşlarımızı bu çamurdan kurtarması için acilen bir çalışma başlatması gerekiyor. Mahallelerimizde asfalt çalışması yapılmasa dahi stabilize çalışma yapılarak vatandaşlarımızı çamurdan kurtarması gerekiyor. MHP Afşin İlçe Teşkilatı olarak . Afşin'e ve partimize faydalı olmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz kongremize bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum "dedi.
 
Editör: Haber Merkezi