Koç: “Terörle müzakere değil, mücadele edilmelidir”

MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, son günlerde artan terör olaylarına sert tepki gösterdi.

“Son günlerde peş peşe gelen şehit haberleri Tük milletinin yüreğini yakmakta” diyen, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, “Terörle müzakere değil, mücadele edilmelidir” dedi.

MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türk Milletinin şerefli evlatları şerefsizler tarafından katledilmektedir. Evlatlarımız birer birer toprağa düşerken ülkeyi yönetenler yine sessiz yine gaflet uykusunda uyumaya devam etmektedirler” diye konuştu.

Koç yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dağları taşları bombalayarak güya terörle mücadele ediyoruz diyerek insanların algısını değiştirmeye yönelik hareketlerde, teröre çare olmaktan uzak seçime yönelik çalışmalardır. Yıllardır ülkemizi bölmeyi amaçlayan ve dış güçlerin maşası olarak varlığını sürdürme gayretinde olan terör örgütü verilen mücadele sonunda bitme noktasına getirilmiş, ancak siyasi iktidarın, terör bitecek, kucaklaşma başlayacak, örgüt silah bırakacak söylemleri ile başlatılan bu süreç tam anlamıyla terör örgütüne can suyu olmuş ve bu alçakları yeniden palazlandırmıştır.”

“Vahşet, kan, göz yaşı projelerine Türkiye'yi de dahil etmeyi planlayan şer odakları yine düğmeye basmış ve geçtiğimiz günlerden itibaren güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar birbiri ardına devam etmiştir. Askerlerimiz polislerimiz birer birer şehit olmaya devam etmektedir. Şehit askerlerimize ve polislerimize yüce Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Türk milletine baş sağlığı diliyoruz, yaralı askerlerimize ve polislerimize ise acil şifalar temenni ediyoruz. Bu noktada esas olan siyasi iradenin yaşanan bu saldırılar ve gelen acı haberler karşısında artık net ve kesin adımlar atması gerekmektedir”

Kendi başlattıkları ve kucaklaşma dedikleri bu sürecin bittiği ve tamamen bir yutturmacadan ibaret olduğu aşikârdır. Terörle müzakere değil, mücadele edilmesi gerçeği apaçık bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. İdareciler, askerimize, polisimize ve tüm kamu görevlilerimize yönelik artan saldırılar ve tehditlere karşı net ve kesin tedbirler alarak harekete geçmeli ve bu milletin yüreğine su serpmelidirler. Milletimizin huzur ve kardeşliğine yönelik bu saldırılar tıpkı yöneticilerimizin söylemlerinde olduğu gibi misliyle karşılığını bulmalıdırlar. Şayet bu kalleş saldırılara yönelik gerekli tedbirler alınmaz ve müdahaleler yapılmazsa, bu ateşin kıvılcımlarının tüm ülkeyi bir yangın yerine çevirmesi hiçte uzak bir ihtimal değildir. Bu alçak saldırılarla Türk milletin birlik ve bütünlüğünü hedef alan eşkıyaya karşı gün birlik ve beraberlik günüdür. Necip Türk milleti kendi huzur ve güvenliğine yönelik bu saldırılara fırsat vermeyecek, et ve tırnak misali birbirinden ayrılmadan geleceğe yürüyecektir.”

Kahramanmaraş'ta, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında vergi kaçakçılığı iddiasıyla Kahramanmaraş merkez ve 5 ilçeyi kapsayan 26 adrese eş zamanlı düzenlen operasyonu da kınadığını belirten Koç, “ Terörle mücadele etmesi gereken kurumların, ilimizde ve ilçemizde eğitim kurumlarına çeşitli bahaneler üretilerek yapılan baskınları kınıyorum. Bir an önce eğitim kurumlarından elini çekmesini bekliyoruz. Türkiye yaygın yeri iken eğitim kurumlarına yapılan baskınların nedenlerini de anlamakta zorlanıyoruz. Mücadele edilecek ise terörle mücadele edilmelidir. Terörle mücadele edemeyenlerin eğitim kurumları ile mücadele etmesini manidar buluyoruz ” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

 

Editör: Haber Merkezi