Tor: "Taşeron işçilik çağ dışı ve köle düzenidir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı, genişletilmiş il istişare toplantısını Afşin'de gerçekleştirdi.

MHP Afşin İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya katılan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman taşeron düzenin çağ dışı ve köle düzeni olduğunu belirttik" dedi.

Kamu İktisadi Teşebbüsü'nde çalışan taşeron işçilerin kadro hakkından faydalanması gerektiğini her zaman dile getirdiklerini söyleyen Tor, "Afşin'imizdeki santralde çalışan taşeron işçilerimiz kadro düzenlemesinden faydalanamadı. Yasa düzenlenirken KİT'lerin düzenlemeden faydalanmayacağı ve yaklaşık 40 bin kişinin mağdur edileceği bilgisini aldık. Milliyetçi Hareket Partisi olarak KİT'lerde çalışan taşeron işçilerine de kadro verilmesini istediğimizi her zaman dile getirdik. KİT'lerde çalışanları bu düzenlemenin dışında tutmak, başta anayasanın eşitlik ilkesine aykırı oldu. KİT'lerde çalışanların doğrudan üretim süreçlerinde yer alıyor. Biz hiçbir ayrım yapılmadan, tüm taşeron işçilerine kadro verilmesi gerektiğini, KİT'lerin ayrılmasının hak ve adalet, hakkaniyet ve ahlaka uygun olmayacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kitlerde çalışan taşeron işçilere haksızlık yapıldığını söyleyen Tor, şunları söyledi:

"1 milyon kişiye kadro verildiği söyleniyor. 40 bin kişiye neden kadro verilmiyor. Bunları mecliste de dile getirdik. Fakat düzenleme meclise gelmeden onayladı. Meclis kapandığı gün Kanun Hükmünde Kararname ile işi oldubittiye getirdiler. Taşerona kadro AK Partinin isteği ile gelmedi. Taşeron düzenlemesi başta MHP olmak üzere muhalefetin baskısıyla geldi. AK Partinin bugüne kadarki seçim beyannamelerinin arasında taşeron ile alakalı bir düzenleme hiç olmadı. MHP olarak her beyannamemizde taşeron düzenin çağ dışı olduğunu belirterek taşeronlaşmanın bitirileceğini söyledik. Bizler asıl işi yapan KİT'lerde çalışan taşeron işçilerimizin kadro alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

MHP'nin, AK Parti'ye desteğinin farklı yorumlanmaması gerektiğini belirten Tor, " Vatan ve millet konusunda, terör konusunda kim olursa olsun her zaman biz ona destek oluruz. Geçmişte olduğu gibi vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü bozacak her türlü yapının ve oluşumun karşında olacağız. Birlik ve bütünlüğün olmadığı yerde hiçbir şey olmaz." diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ise, şu ifadelere yer verdi:

" Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden beri tek hedefi vatanın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın inmemesi, ezanımızın dinmemesidir. Diğer siyasi partilerden bizim farkımız budur. Diğer siyasi partilerin birinci önceliği politika üretmek, vaatte bulunmak, iktidar olmak ama bizim önceliğimiz vatan sevdası. Ve son dönemlerde liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı siyasette bunun üzerine kurulmuştur. Ama bazıları ısrarla aramıza fitne ve fesat sokmak için AK Partinin yandaşı olmuşuz, koltuk değneği olmuşuz. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milliyetçileri hiç kimseye koltuk değneği olmaz. Diğer siyasi partiler vatanını ve milletini seviyorsa sonunda Milliyetçi Hareket Partisinin siyasi çizgisine ve yörüngesine girer. AK Partiye terörde ve dış siyasette desteğimizi veriyoruz. Aslında bu verdiğimiz destek bizim politikamızdı. Onlar düne kadar bu politikayı benimsemiyorlardı. Tarih Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi haklı çıkardı ve bizim siyasetimize geldiler. Şimdi ise aramıza fitne sokuyorlar ama biz ülkücüler her zaman akıllı olmalıyız. Öncelikle bizlerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Çünkü bizi 3 kıtada bekleyenler var."

2018 yılının ilk istişare toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, "1944 de kurulan bir siyasi partiyiz. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş ne dedi; “Yolumuz uzun ve çetindir. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir sürü engel çıkacaktır. Bu çetin yolda dayanabilecekler, bizimle gelsinler. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar kafilemize katılsınlar. Dava adamları, o davanın şartlarını ve gereklerini kendi kişiliklerinde yaşayamazlarsa o davayı bir adım ileri götüremezler." Biliyorsunuz Türkiye’miz üzerinde büyük oyunlar oynanmakta. Biz yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Çizgimizden de sapmayacağız. Çizgisinden sapmayanlara da selam olsun. Bizler birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz müddetçe kimse bizlere zarar veremez. Toplantımıza katılan bütün partililerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya, MHP ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi