Aycan: "Devletin bekası için Cumhur ittifakını destekleyeceğiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, MHP Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

MHP Afşin İlçe Teşkilatında partililerle bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, "Türkiye 2019 yılı zorlu bir dönem olacak. 1 yıl içerisinde, 6 ay arayla 2 defa seçim yapacağız. Ülkemizin kaderini belirleyeceğiz. Devletin bekası için Cumhur ittifakını destekleyeceğiz."dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi tarihinde Kahramanmaraş'ın ilk defa 'Genel Başkan Yardımcılığı' göreviyle onurlandırıldığını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, "Bu bana verilen bir görev değil, tüm Kahramanmaraş'a verilmiş bir görevdir. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. MHP'de yeni bir dönem başladı. Tüm hazırlıklar tamamlandı, bütün kurullar oluştu ve artık yolumuza bakıyoruz. Önümüzde de üç adet çok önemli seçim var. 2019 yılı çok zorlu bir dönem olacak. 31 Aralık'ta yerel yönetimler seçimi, 3 Kasım 2019'da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi olacak. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de görüşleri erken seçime gerek olmadığı yönünde." diye konuştu.

-"Devlet Bahçeli ülkenin siyasetine yön vermiştir"

Türkiye'deki seçim tarihini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin belirlediğini dile getiren Aycan, " Cumhuriyet Halk Parti'sinin erken seçim istemesinin hiç bir anlamı yok. Seçim tarihini, bu ülkede Devlet Bahçeli belirler. Geçmişte de böyle gördük. Genel Başkanımız erken seçime gerek olmadığını ifade ediyor. Seçimler belirlenen takvime göre olacak. Genel Başkanımız her zaman ülkenin menfaatine kararlar verirken bir taraftan da ülkenin siyasetine yön vermiştir. Özellikle iki büyük karar hem şimdi hem de gelecekte ülkemizin önünü açtı. Anayasa değişikliği ile 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin mimarı Genel Başkanımız Bahçeli olmuştur ve Türkiye siyasi tarihinin üçüncü dönemin başlangıcı olarak görmektedir. Birinci dönem 1923 yılı ile başlayan dönem, ikinci dönem 1946 yılında çok partili siyasi hayatın başlaması ve üçüncü dönem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir." ifadelerine yer verdi.

"Devletin bekası için Cumhur ittifakını destekleyeceğiz"

Aycan, Cumhur ittifakının Türk milletinin devletin bekası için Devlet Bahçeli tarafından geliştirilmiş bir formül olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Cumhur ittifakı konusunda AK Parti ve MHP bir araya geldi. Nasıl olacağı ve seçim yasasındaki değişiklikler konuşuldu. Cumhurbaşkanlı seçiminde parti adayı diye bir şey kalmadı. MHP olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz ama Erdoğan AK Parti'nin adayı değil. Cumhur ittifakının adayı. Devletin bekası, geleceği için verilen bir karardır. Bu şartlarda en uygun yapı olduğu için verilen bir karardır. Onun dışındaki milletvekilliği seçiminde kendi listemizle seçime gireceğiz. MHP'li gidecek kendi amblemin altına 'evet'i basacak. Yerel seçimlerde bir ittifak söz konusu değil. Yerel seçimlere de kendi belediye başkanı adayımız ve belediye meclis üyelerimizin listesiyle gireceğiz. Yerelde adaylarımız iyi seçmemiz gerekiyor. "

"İki yaramaz çocuk Suriye'de oyun oynuyor"

Amerika ve Rusya'nın Suriye üzerinde güç gösterisi yaptığını ifade eden Aycan, " Dünyanın iki yaramaz çocuğu gelmişler başkasının evini talan ediyor, güç gösterisi ve kabadayılık yapıyorlar. Suriye'de silah dememeleri yapıyorlar. 10 bin kilometre uzaklıktan gelen Amerika'nın Suriye'de ne işi var. Amerika ve Suriye'nin yanlış politikaları öldü denilen Rusya'nın da dirilmesine sebep olmuştur. Rusya'nın 500 yıllık hayali gerçekleşmiş ve Akdeniz'e inmiştir. Artık kabul etmek zorundayız istesek de istemesek de bir Rusya gerçeği var. Şimdi iki ülke güç yarışı içerisindeler." açıklamasında bulundu

Türkiye'nin Suriye'de bulunma sebebinin kendi sınır güvenliğini korumak  ve terörü bitirmek için olduğunu ifade eden Aycan, " Bizim varlık sebebimiz farklı. Biz işgalci değiliz, amacımız orada üs kurmak ve toprak alma amacımız yok. Suriye'deki kardeşlerimize, kader ortaklığı yaptığımız soydaşlarımız, dindaşlarımızın maruz kaldığı zulümlere karşı koymak ve orada yuvalanmış terör örgütlerine bitirmek için oradayız. Biz teröristle mücadele ediyoruz. Kendi ülkemizin güvenliği için Suriye'deyiz. O yüzden hükümetin terörle mücadelesini her zaman destekleyeceğiz. Suriye'nin kendi halkı üzerinde kimyasal silah kullanması nedeniyle üç ülke tarafından bombardımana tutulmasını doğru buluyoruz. Her ne kadar Amerika'nın politikalarını desteklemesek de  Suriye'nin bugün ki halinden sorumlu olan Esat'ın oradaki insanlara zulüm etmesini, katletmesine göz yumulmaması gerekiyor. Kimyasal silah kullanan Esat'a karşı bu cevabın verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan'a teşekkür eden MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak Afşin'de 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimler için çalışmalara başladık. İnşallah yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisine Afşin Belediyesini hediye edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Ziyarete, MHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sermet Yıldız, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi