Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Teşkilatı, Ahilik Haftası kapsamında esnafları ziyaret ederek siftah parası bıraktı.

MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ve ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, sabahın erken saatlerinde ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek, Ahilik Haftasını kutladı. MHP heyeti, ziyaretlerde esnaflara "siftah bizden bereket Allah'tan" sloganıyla 1 lira siftah parası ve MHP Genel Merkezi'nin Türkgün Gazetesini dağıttı.

Ahilik Haftası kapsamında Afşinli esnaflara siftah parası bırakarak birlik ve beraberliğin artmasını istediklerini ifade eden MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, " Ahilik Haftası münasebetiyle sabahın ilk ışıklarında esnafımıza  “Siftah bizden Bereketi Allah’tan” sloganıyla temsili siftah paramızı ve Genel Merkezimizin Gazetesi Türkgün'ü dağıttık. Liderimizin direktifleri doğrultusunda, halkımızla her zaman iç içe yaşıyoruz. Bu projemizde esnafımızı unutmadık ve esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu dile getirmek istedik. Osmanlıdan günümüze kadar gelen güzel bir konudur siftah. Ahilik Haftasında birlik beraberliğimizi artırarak esnafımızın yanında olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Osmanlı döneminde Ahilik teşkilatı vardı ve bu teşkilatta, yardımlaşma, bütünleşme, kaynaşma sağlanıyordu. Biz vatandaşlarımıza ahilik teşkilatını tekrar hatırlatıp, esnafın kaynaşmasını sağlamak istiyoruz.Bu misyonun günümüzde de devam etmesini Türk milliyetçileri olarak arzu ediyor ve bekliyoruz. Esnaflarımız, Ahiliği, bu ruhla ve anlayışla inşallah daha nice yüz yıllara götürerek devam ettirecekler. İnşallah, esnaflarımızın kazançları da bol ve bereketli olur. Tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyoruz." açıklamasında bulundu.

Ziyaretlerden dolayı memnuniyetini ifade eden esnaflar da, Ahilik geleneğini devam ettiren MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ve beraberindekilere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi