Kahramanmaraş'ta Cumhur İttifakı görüşmeleri sonucunda ilçe adaylarının açıklanmasının ardından MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Hikmet Böke ve MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, ilçe teşkilatında partililerle birlikte basın açıklaması yaparak, cumhur ittifakını desteklediklerini kamuoyuna duyurdu.

 MHP'nin, Cumhur İttifakı kapsamında Afşin'de aday göstermemesi kararına saygı duyduğunu ve kayıtsız şartsız kabul ettiğini ifade eden Böke, "31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partimizin Afşin Belediye Başkan Adayı olmak için Devlet Şu İşlerindeki görevimden istifa ederek, partimin teveccühü ile 19 Kasım 2018 tarihinde Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim.  19 Kasım 2018 tarihinden sonra Afşin'imize gelerek, Belediye Başkanı olabilmek ve böylece sizlere daha iyi hizmetlerde bulunabilmek gayesiyle yaklaşık 2 aya yakın süredir kar kış demeden seçim çalışmaları yürüttüm. Bilindiği üzere aday gösterildiğim 19 Kasım tarihinde Milliyetçi Hareket Partimiz ile AK Parti arasında yerel seçimlerde yapılacak Cumhur İttifakı bozulmuş durumda idi. Ancak 2 parti arasında yerel seçimlerde ittifak yapılması maksadıyla Aralık ayı başlarında Cumhur İttifakı görüşmelerine tekrar başlanıldı. Yapılan görüşmeler sonucu Afşin'imizde AK Partinin Cumhur İttifakından aday göstermesi ve ittifak şartları gereği MHP'nin adayının yani benim adaylıktan çekilmem yönünde karar verildi. Partimin Cumhur İttifakı kapsamında verilen karara saygı duyuyorum ve kayıtsız şartsız kabul ediyorum." açıklamasında bulundu.

"Bağımsız adaylığım söz konusu değil"

Afşin'den bağımsız adaylığının söz konusu olmayacağının altını çizen Böke, " Parti teşkilâtımızdan oluşan ekip arkadaşlarımızla yürüttüğüm seçim çalışmalarımız sırasında siz değerli hemşehrilerimizin çok büyük teveccühü ile karşılaştım. Sizlerin beni sadece MHP'nin Belediye Başkan Adayı olarak değil, topyekun tüm "Afşin Halkının Adayı" olarak kabul ettiğinizi gördüm. Bu durumdan dolayı çok büyük onur ve gurur duydum. Partimin Cumhur İttifakı kararı gereği adaylıktan çekilmiş olmam sebebiyle sizlerden yoğun şekilde "Bağımsız Aday" olmam yönünde talepler aldım. Ben 46 yaşındayım. Bu yaşıma kadar milliyetçi, ülkücü ve vatansever çizgimden asla ayrılmadım ve her şartta dimdik durdum. Bu yaşımdan sonra " Bağımsız Aday" olmam tüm geçmişimi inkar ettiğim ve sadece koltuk sevdalısı olduğum anlamına gelecektir. Bu düşüncem sebebiyle kesinlikle "Bağımsız Aday" olma durumum bulunmamaktadır. Sizlerden bu kararıma saygı duyulmasını ümit ediyorum. Cumhur İttifakı gereği oluşan bu durum Afşin'imize ve sizlere karşı olan hizmet aşkımı kat ve kat arttırmıştır. Teşkilatımızın ileriki dönemlerde şahsıma vereceği her türlü göreve her daim hazırım. Yaklaşık 2 aya yakındır sürdürdüğüm seçim çalışmaları sırasında benden hicbir desteğini esirgemeyen MHP İl Başkanım Sayın Ertuğrul Doğan'a, İlçe Başkanım Sayın Ersal Koç'a, tüm teşkilat mensuplarımıza ve siz değerli hemşehrilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere katılacak tüm belediye başkan adaylarına, belediye meclis üyesi adaylarına, mahalle muhtarı adaylarına başarılar diliyor ve seçimlerin güzide Afşinimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bir sonraki siyasi süreçlerde tekrar buluşmak ümidiyle hepinizi Allah'a emanet ediyor ve sizlerden helallik diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun." ifadelerine yer verdi.

"Cumhur ittifakı, millet aklı"

Cumhur İttifakı kapsamında verilen karara saygı duyduklarını ifade eden MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, " 31 Mart 2019 Yerel seçimlerine ilişkin olarak aday adaylığı sürecinde bizlere her türlü desteği gösteren başta siz değerli dava arkadaşlarımıza, çok değerli dava arkadaşımız Belediye Başkan Adayımız Hikmet Böke’ye teşekkür ederiz. Genel Merkezimizin kararıyla Cumhur İttifakı çerçevesinde Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven olmuştur.

İlçe Yönetimimiz ve tüm teşkilatlarımız olarak Genel Merkezimizin kararına her zaman olduğu gibi bugün de saygı duyduğumuzu Lider, Teşkilat, Doktrin üçlemesine olan sarsılmaz bağlılığımızın her daim devam edeceğini kamuoyuna bildiririz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi