Afşin'de açılan seçim irtibat bürosunun açılışına MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan,  MHP İlçe Başkanı Ersal Koç ve diğer milletvekili adayları katıldı. Açılışa partili ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 



İlk olarak açılışta partililere seslenen MHP Afşin Seçim Bürosu açılışında konuşan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, " Öncelikle Ermeni diasporası soykırım iddialarından dolayı Türk Milleti'nin adaletini, misafirperverliğini, birlik ve kardeşliğini duymalarını istiyorum. Ermeni çeteleri tarafından katledilen toplam 570 bin Müslüman Türk kardeşlerimizi de rahmetle anıyorum. Ayrıca bu kutsal topraklar için canını kanını vermiş Çanakkale savaşlarında şehit düşmüş şehitlerimizde rahmetle minnetle anıyoruz. Bu toprakları biz nasıl ki kanla canla hep birlikte koruduk ve  aldıysak üç beş tane sokak çapulcusuna teslim etmeyeceğimizi de  buradan onlara ilan ediyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın ve Afşin'in hak ettiği hizmeti alamadığını söyleyen MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Öner, "Değerli Afşinli hemşerilerim hepinizin bildiği gibi başta Afşin'imiz olmak üzere tüm ilçelerimiz, güzel ilimiz Kahramanmaraş, yıllardan buyana  hak ettiği hizmetleri alamamıştır.İnşallah birbirinden güzel 8 tane millet vekili adayımızla meclise gittiğimizde bu yıllardır ihmal edilen, hak ettiğimiz hizmetleri hep birlikte alacağız.Bu adaylarımızın kesinlikle sizlerin içinden biri olduğunu ve herkese tüm Maraşlılara da aynı mesafede olduğunu ilan etmek istiyorum. Din  istismarcıları sanki kendiler gelmeden önce bu memlekette ezan okunmuyormuş gibi, kendiler gelmeden önce oruç tutulmuyormuş gibi sanki kendiler gelmeden önce bu memlekette zekat verilmiyormuş gibi din istismarcılığı yapmaktadırlar. Ama birşeyi unutuyorlar. Din tarafızlıktır, din adalettir. Netice olarak hepinize tüm Kahramanmaraş'a değerli hemşerilere özelliklede Afşin Bey'in  torunları, güzel Afşinli hemşerilerimize sesleniyorum İşsiz bırakılan, sınavlarda hakkı yenilen, azarlanan ve horlanan, ananı da al git diyenlere karşı MHP ile yürüyelim. Adaletsizliğe , ahlaksızlığa, kutuplaşmaya karşı Afşin'im MHP ile yürüyelim diyorum.Millete küfreden, havuzculara, gemicilere karşı bizimle yürü Kahramanmaraş diyorum.Çözülmelere, Çözüm süreci diyenlere karşı bizimle yürü güzel Afşin'im diyorum." açıklamasında bulundu.

Daha sonra partisinin geniş katılımlı seçim bürosu açılışında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş 1.sıra milletvekili adayı Fahrettin Oğuz Tor, " 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Kahramanmaraş milli gelirden üzerine düşen payı almamıştır." dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Fahrettin Oğuz Tor, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çok güzel bir organizasyonla Afşin seçim büromuzun açılışını yapmak için toplandık. Ben hemşerilerime çok teşekkür ediyorum çünkü bizleri mahşeri bir kalabalıkla karşıladınız. Bizler şuanda kadar hiç kimse için bir ayırdım yapmadık. Ülkemizdeki muhtar kardeşlerimiz Ankara'daki saraya toplantıya çağırılıyor. 4 muhtarımızda Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen toplantıya katıldı. Ben muhtarlar için ayırım yapıldığını düşünüyorum. Çünkü muhtarların partisi olmaz, muhtarlar her kesime hizmet için vardır.  Ben Afşin'deki muhtarlarımıza söz veriyorum, hangi partiden olursa olsun hiç bir ayrım yapmayacağımızı belirtiyorum. 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Kahramanmaraş milli gelirden üzerine düşen payı almamıştır. 12 yıldan buyana Kahramanmaraş-Göksun yolu hala yapılamadı. Bizim için çok önemli olan Adatepe Barajının 12 yılda sadece gövdesinin bir bölümü yapıldı. Sulama kanallarına henüz başlanmadı. Çiftçimizin can damarı olması beklenen Karakuz Barajı için maalesef bir adım atılmadı. İlçeleri birbirine bağlayan bağlantı yollarının hali içler acısı, burada mahalle yollarımızı sayacak olsak sizlerin değerli vakitlerinden almış olurum. Yolu olmayan bir memlekete hizmette gelmez, dışarıdan misafirlerde gelmez. Kahramanmaraş'tan iktidardan 6 milletvekili çıkmasına rağmen hak ettiği hizmeti almadı. Bu seçimde Kahramanmaraş ve ilçeler olarak AK Parti'ye öyle bir tokat atacaksınız ki Afşin'imizin kıymetini bilecekler, Kahramanmaraş'ın kıymetini bilecekler. 4 Bakanı yolsuzluk suçlamalarıyla görevden alınan bir parti ayakta duramaz. Ben 30 yıldır devlet memuru olarak görev yaptım ve benim boğazımdan bir kuruş devlet parası geçmemiştir. Bu seçimlerde oy vermek çok kolay. Ben Oğuz Tor olarak Afşinli Hemşerilerimden 7 haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde destek istiyorum. Ben, birinci sırayı alarak Afşinli hemşerilerimin karşısına çıkıyorum. Afşin'den çok güçlü bir şekilde beni parlamentoya göndermenizi gönülde istiyorum. Ben bu mahallenin evladıyım ve sizlerin içinden biriyim. Şimdi huzurunuza çıktım ve partili partisiz herkesten oy istiyorum. "

Konuşmaların ardından MHP Afşin seçim bürosunun kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi