Afşin'in  sorunlarını giderilmesi ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı söyleyen MHP İlçe Başkanı Koç, "Afşin'in sorunları vatandaşlar tarafından her sohbet ortamında dillendirilmekte. Birçok ilden fazla nüfusa sahip olan ilçemiz öksüz  ve sahipsiz. Sahipsizliğimiz gerçeği, komşu ilçelerimiz olan Elbistan ve Göksun' u ziyaret eden herkes tarafından dillendirilmekte. Bizler bu ilçelere yapılan hizmetleri kıskanmıyoruz fakat en az onlara yapılan hizmet kadarda hizmet almak istiyoruz. Bu durum halkımızı üzmektedir" dedi.
Afşin'e hizmet isteyen MHP İlçe Başkanı Koç yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

" Ne yazık ki hem genelde hem de yerelde üç dönem iktidardan Afşin'imiz, Belediye hizmetlerinden hiçbir hizmet alamamakta olup suyumuz, kanalizasyonumuz, yollarımız 13 yıl önce nasılsa 2015 yılında daha kötü hale gelmiştir. İçme suyu, alt yapısı adı altında başlatılan kazı çalışmaları Afşin'i delik deşik hale getirmiş. Yollar sanki bir savaş sonrası görünüm almış, zaten bozuk kalitesiz olan asfalt tamamen bitmiş. Yollar çukur, tümsek, çamur ve toz nedeni ile kullanılamaz hale gelmiş durumda. 

Yaya ve araç yolcuları bu çağda akla gelmeyen eziyetlere tabii tutulmuştur. Yol kenarındaki evler tozdan ve pislikten oturulamaz hale geldi. Bu olumsuzluklar insan sağlığına tehdit derecesine ulaşmıştır"


" İlçede zamanında alınmayan çöplerin tepeler oluşturduğunu söyleyen Koç, " İlçemizde zamanında alınmayan çöpler bazı yerlerde çöp tepelerinin oluşmasına sebep oluyor. Pislik ve koku insanları hayatından bezdirir hale geldi.. Ayrıca alınmayan çöpler özellikle Pazar yerinin yanından geçen kanala atılarak çirkin bir görüntü oluşturuyor. Kanalizasyon ve su patlaklarına zamanında müdahale edilememekte olup bunun sebebinin de Büyükşehir'in görevli yalanı ardında saklanılmaktadır. Ayrıca trafik ve park sorunu özellikle Atatürk ve Elçibey caddesinde tam bir tıkanmaya sebep olmaktadır.”
Editör: Haber Merkezi