Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin'deki mezbaha sorununun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak 'mobil mezbaha' ile giderileceğini söyledi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,  Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ve ilçedeki kasap esnafları Afşin'e kurulacak mobil mezbaha için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür etti.

Kasap esnaflarını işyerinde ziyaret ederek, mobil mezbahanın müjdesini veren Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, eski mezbahanın kapatılmasının ardından hızlı bir çözüm arayışına giren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir betonarme mezbaha inşa etmek yerine kısa sürede kurulabilen mobil mezbahayı hayata geçirerek Afşin'deki hizmetin aksamasının önüne geçtiğini belirttiler.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin TSO Başkanı Can, " Afşin'deki sivil toplum kuruluşlarının görevi üyelerin ve vatandaşların her zaman hizmetinde olmaktır. Geçtiğimiz ay ilçemizdeki kasap esnaflarımız Afşin'deki mezbahanın kapatılması sonucu Esnaf Odamıza ve Ticaret Odamıza gelerek konuyu bize ilettiler. Sorunun giderilmesi için kasap arkadaşlarımızla birlikte Afşin Belediyemize gittik. Burada, Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, ilçelerdeki mezbaha sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesinde olduğunu bizlere iletti. Ardından konu Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a ilettik. Kahramanmaraş çevresinde 3 tane mobil mezbaha kurulması noktasında alınan karara Afşin’inde ihtiyacı olduğu için 4. mezbaha olarak Afşin’i de bu işe kattılar. Bu noktada emeği geçen Afşin Belediyemize, Büyükşehir Belediyemize, AK Parti Milletvekilimiz Mehmet İlker Çitil’e, Türk Parlamenterler Birliği Başkanımız Nevzat Pakdil'e verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. İlçemize mobil mezbaha kurulacağı haberini aldık. Büyükşehir Belediye Meclisinden de bununla ilgili karar çıkmış. İnşallah bundan sonra Afşin’de de mobil mezbaha kurulacak ve kasap esnaflarımızın mağduriyetleri giderilecek." diye konuştu.

Geçen ay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, hijyen şartlarını taşımadığı gerekçesiyle kapatılan mezbahanın Afşin'deki kasapları ve vatandaşları mağdur ettiğini belirten Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, " Geçtiğimiz ay Afşin ile birlikte 4 ilçemizde mezbahalar kapatılmıştı. Bu sorunun çözümü için Göksun, Pazarcık ve Türkoğlu’nda mobil mezbaha kurulması programa alınmış ama Afşin alınmamıştı. Sonrasında sağ olsunlar Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Afşin Belediye Başkanımız, Büyükşehir Meclis Üyelerimizin girişimleriyle Afşin'e de bir mobil mezbaha kurulması kararı alındı. Biz bu müjdeli haberi bugün aldık ve kasap esnaflarımıza iletmek istedik.Afşin'de birlik ve beraberlik sağlandığı takdirde, üstesinde gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmayacağını söylemek istiyorum. Biz yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım, kavga dövüş içerisinde olmayalım. " açıklamasında bulundu.

İlçeye mobil mezbaha kurulacağı müjdesini alan kasap esnafları, mezbaha sorunun çözümü noktasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Geçtiğimiz ocak ayında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından işletilen 'Afşin Mezbahası',  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, hijyen şartlarını taşımadığı gerekçesiyle kapatılmış, ruhsatı iptal edilen mezbahada kesimler durmuştu. Bu durum Afşin'deki kasap esnaflarını ve vatandaşları zor durumda bırakmıştı.

Afşin'e kurulacak yeni "mobil mezbaha" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetmelikleri çerçevesinde “Gıda Hijyeni” ve “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları" yönetmeliklerine uygun olarak tasarlandı.

Editör: Haber Merkezi