Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar geçtiğimiz günlerde Afşin’de yaşanan don olayının faturasının 275 bin TL olduğunu belirtti.
 
Akpınar geçtiğimiz günlerde ilçe genelinde hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düşmesi ve kuvvetli esen fırtına sonucu tüm ağaçların zarar gördüğünü söyledi.
Yaşanan don olayında 95 dönüm tarım arazisinin etkilendiğini belirten Akpınar zararın 275 bin TL olduğunu söyledi.
Çiftçilerin Tarım Sigortası konusunda duyarlı davranması ve bilinçlenmesi gerektiğini belirten Akpınar, “Maalesef bu yıl 20 Mart'ta çiçek açmaya başlayan kayısı meyveleri, çiçek açma zamanında yaşanan şiddetli don olayından dolayı hepsi zarar gördü. Buna elma, kiraz ve sarımsağı da eklersek çiftçimiz çok büyük oranda zarar görmüştür. Biz Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile zarar tespiti yaptık. Bu tespitin sonucunda ise çiftçimizin don ve fırtınadan etkilendiğini ancak buna rağmen de bir çok çiftçimizin Tarım Sigortası yaptırmadığını gördük. Çiftçilerimizin ürünlerini sigortalatması konusunda hassas davranması gerekir” dedi.
Sigorta yaptıranların TARSİM'e müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Akpınar, "Sigorta yaptıranlar, sigortadan raporlarına göre parasını alacak. Sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz maalesef mağdur olacak" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi