Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 4 eski öğretmenin yargılandığı davada sanıklar, 2 yıl 1 ay ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıkları ile avukatları hazır bulundu.

Tanık H.M.T, öğretmeni olan Mahmut Alaçacı'nın 2015 yılında para verdiğini ve kendi adına data hat almasını istediğini ancak neden kendisi adına alındığını bilmediğini savundu.

Sanık Alaçacı, "Öğrencimin tanık olarak çağrılması benim için utanç meselesidir ancak öğrencimin söylediği hattı derslerde kullanmak için aldırmıştım. Öğrencilere proje ödevlerinde yardımcı olmak için çalıştım. Benim adıma kayıtlı interneti de zaman zaman öğrencilerimle paylaşıyordum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Akif Öztürk hakkında Batman'da öğretmenlik yaptığı dönemde örgütün sözde "polis imamı" olduğu yönündeki iddiayı sordu.

Sanık Öztürk, "Batman'da görev yaptığım yer varoş olarak bilinen mahallelerden birisindeydi. Çocukları terör örgütü PKK'dan korumak için polislerle yakın temas halindeydim. Polislerle görüşmemden dolayı bana böyle bir iftira atılmış olabileceğini düşünüyorum. Ben kesinlikle bu suçlamayı kabul etmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanık Mehmet Tuğra ise kapatılan Aktif Eğitim-Sen'in, terör örgütüyle bağlantısı olduğunu öğrenince istifa ettiğini, Bank Asya'ya talimatla para yatırmadığını ve ByLock programını kullanmadığını ileri sürdü.

Sanık Mehmet Tuğra'nın eşi Betül Tuğra ise Aktif Eğitim-Sen'den terör örgütüyle bağlantı olduğunu öğrendikten sonra istifa ettiğini ifade ederek, hakkında başka bir iddia olmadığı için beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan sanıklar Akif Öztürk'e 7,5 yıl, Mahmut Alaçacı'ya 6 yıl 1 ay 15 gün, Mehmet Tuğra'ya 6 yıl 3 ay ve Betül Tuğra'ya ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. 

Editör: Haber Merkezi