Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çıraklık eğitimi uygulama kapsamına Temmuz-Eylül dönemi öğrenci kayıtlarının başladığını bildirdi. Kayıtlar 30 Eylül 2015 tarihinde sona erecek.

İşyeri açmak isteyen, esnaf ve esnaf adayları için kalfalık ve ustalık belgesi almak zorunda olduğunu söyleyen Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Köker, “Temmuz-Eylül dönemi öğrenci kayıtları başladı. Tüm esnaf ve esnaf adaylarımızı kayıt için merkezimize bekliyoruz” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Köker, “ Mesleki eğitim tüm esnafların katılması gereken zorunlu bir eğitimdir. Merkezimize kayıt olan her öğrenci;  Haftada sadece bir gün merkezimizde teorik eğitime katılır ve kalfalık-ustalık belgesini hak eder. Mesleğinde işyeri ve dükkan açma hakkına sahip olur. Kurs süresince sağlık sigortasından yararlanır ve belirli bir yaşa kadar askerliğini tecil ettirebilir. Vatandaşlarımız ayrıca usta öğretici belgesi alarak Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak çalışabilir ve memur, işçi alımlarında belgesi doğrultusunda işe başvurabilir.

Belgesi olmayan vatandaşların işyeri açamadığının altını çizen Müdür Köker, “ İş hayatına çalışma disiplini getirilmiştir, İş yeri açmanın belli kurallara bağlanması sağlanmış ve gelişi güzel iş yeri açması önlenmiştir, merkezimize şahsen başvurup  Kalfalık ve Ustalık belgesi alan vatandaşlarımız tüm yıl boyunca dersler dâhilinde belgelerini alacaklar ve kendi işyerlerini açabilecekler. Afşin mesleki eğitim merkezine,  1-İlkokul mezunları, İlköğretim okul mezunları, liseden ayrılanlar, 12 yıllık zorunlu eğitime açık lisede devam  edenler, lise mezunları, ve bir meslek dalında çalışıp belge sahibi olmayanlar kayıt yaptırabilir. Kayıtlar 30 Eylül 2015 tarihinde  son bulacak” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi